16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

OAMENI din Bistrița-Năsăud: Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud, despre vocația de a fi salvator, dramele și satisfacțiile meseriei de pompier

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, căpitanul Marius Rus – de 11 ani purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud – a povestit despre provocările și satisfacțiile meseriei de pompier. „Am fost atras de mic de uniforma militară.

Imediat după terminarea liceului am încercat să intru la o școală militară. Din păcate, la momentul respectiv, din cauza unor probleme medicale care s-au rezolvat între timp, nu am reușit. Viața mi-a demonstrat că atunci când îți dorești cu adevărat, universul complotează pentru tine și te ajută… Totul a concurat înspre o carieră de care sunt mândru. Am ajuns să fac ce-mi place. Nu mă duc cu groază la muncă”, ne-a povestit Marius Rus.

Situațiile de urgență nu se întâmplă între 8 și 16.00”, a admis Marius Rus.

I se întâmplă să iasă cu prietenii și să primească telefoane. Să fie nevoit să discute despre accidente, incendii, urgențe, în timpul său liber.

Toată lumea este afectată. M-au întrebat prietenii dacă nu m-am dezumanizat… Trebuie să existe o anumită separare între muncă și viața personală. Dar nu este posibil tot timpul. Mai ales când sunt implicați și copii. Inevitabil ajungem să ne punem în locul părinților, iar atunci ajungem la nopți nedormite și coșmaruri… Discutăm mult despre esemenea situații între noi…”, a mai mărturisit Marius Rus.

Sunt multe situații în care privim moartea în ochi. De cele mai multe ori reușim s-o alungăm… Am și plâns de multe ori, în situații dramatice, dar și de bucurie, atunci când lucrurile s-au rezolvat bine”, a mai povestit Marius Rus.

Căpitanul Marius Rus a vorbit și despre măsurile de prevenție care ne sunt la îndemână. Pe platforma FiiPregatit.ro există, de pildă, sfaturi utile și informații pentru diferitele situații de urgențe.

Avem posibilitatea legală în timpul controalelor inopinate sau anunțate să dăm și sancțiuni. Dar nu suntem adepții sancțiunilor. Eele pot fi contestate și tărăgănate în justiție. Dacă omul nu este conștient că are o problemă care ține de siguranța lui și a familiei lui – pentru noi este o zi pierdută…

Trebuie să facem totul pentru ca oamenii să conștientizeze riscurile. Acesta este cel mai mare câștig.

Sunt județe cu mai multe amenzi decât noi, sau cu mai puține amenzi. Pe noi ne interesează câți au venit pentru autorizație ISU în ultimii ani. Câți vor să intre în legalitate. Au venit foarte mulți care răspund de școli. Dacă în urmă cu 4 ani erau peste 100 de clădiri de învățământ neautorizate, acum vorbim de sub 20 de asemenea clădiri fără autorizație. Administratorii, împreună cu primăriile au găsit resursele necesare pentru a intra în legalitate. Și-au luat măsurile minime de protecție împotriva incendiilor, prin acea autorizație ISU.

Asta nu înseamnă cu sunt feriți de pericole. Dar măcar și-au luat măsurile minime necesare. Pot dormi liniștiți că ce este omenește posibil, au făcut. Că se întâmplă lucruri care nu țin de om sau de voința lui – putem înțelege. Dar nepăsarea, indolența și lipsa de deschidere către a face lucurile să funcționeze cum trebuie – asta merită sancționat…”, a mai povestit Marius Rus.

Alte detalii despre activitățile ISU Bistrița-Năsăud și salvatorii pompieri puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Emisiune susținută de compania Frasinul SA.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...