15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

OAMENI din Bistrița-Năsăud: Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud, despre vocația de a fi salvator, dramele și satisfacțiile meseriei de pompier

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, căpitanul Marius Rus – de 11 ani purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud – a povestit despre provocările și satisfacțiile meseriei de pompier. „Am fost atras de mic de uniforma militară.

Imediat după terminarea liceului am încercat să intru la o școală militară. Din păcate, la momentul respectiv, din cauza unor probleme medicale care s-au rezolvat între timp, nu am reușit. Viața mi-a demonstrat că atunci când îți dorești cu adevărat, universul complotează pentru tine și te ajută… Totul a concurat înspre o carieră de care sunt mândru. Am ajuns să fac ce-mi place. Nu mă duc cu groază la muncă”, ne-a povestit Marius Rus.

Situațiile de urgență nu se întâmplă între 8 și 16.00”, a admis Marius Rus.

I se întâmplă să iasă cu prietenii și să primească telefoane. Să fie nevoit să discute despre accidente, incendii, urgențe, în timpul său liber.

Toată lumea este afectată. M-au întrebat prietenii dacă nu m-am dezumanizat… Trebuie să existe o anumită separare între muncă și viața personală. Dar nu este posibil tot timpul. Mai ales când sunt implicați și copii. Inevitabil ajungem să ne punem în locul părinților, iar atunci ajungem la nopți nedormite și coșmaruri… Discutăm mult despre esemenea situații între noi…”, a mai mărturisit Marius Rus.

Sunt multe situații în care privim moartea în ochi. De cele mai multe ori reușim s-o alungăm… Am și plâns de multe ori, în situații dramatice, dar și de bucurie, atunci când lucrurile s-au rezolvat bine”, a mai povestit Marius Rus.

Căpitanul Marius Rus a vorbit și despre măsurile de prevenție care ne sunt la îndemână. Pe platforma FiiPregatit.ro există, de pildă, sfaturi utile și informații pentru diferitele situații de urgențe.

Avem posibilitatea legală în timpul controalelor inopinate sau anunțate să dăm și sancțiuni. Dar nu suntem adepții sancțiunilor. Eele pot fi contestate și tărăgănate în justiție. Dacă omul nu este conștient că are o problemă care ține de siguranța lui și a familiei lui – pentru noi este o zi pierdută…

Trebuie să facem totul pentru ca oamenii să conștientizeze riscurile. Acesta este cel mai mare câștig.

Sunt județe cu mai multe amenzi decât noi, sau cu mai puține amenzi. Pe noi ne interesează câți au venit pentru autorizație ISU în ultimii ani. Câți vor să intre în legalitate. Au venit foarte mulți care răspund de școli. Dacă în urmă cu 4 ani erau peste 100 de clădiri de învățământ neautorizate, acum vorbim de sub 20 de asemenea clădiri fără autorizație. Administratorii, împreună cu primăriile au găsit resursele necesare pentru a intra în legalitate. Și-au luat măsurile minime de protecție împotriva incendiilor, prin acea autorizație ISU.

Asta nu înseamnă cu sunt feriți de pericole. Dar măcar și-au luat măsurile minime necesare. Pot dormi liniștiți că ce este omenește posibil, au făcut. Că se întâmplă lucruri care nu țin de om sau de voința lui – putem înțelege. Dar nepăsarea, indolența și lipsa de deschidere către a face lucurile să funcționeze cum trebuie – asta merită sancționat…”, a mai povestit Marius Rus.

Alte detalii despre activitățile ISU Bistrița-Năsăud și salvatorii pompieri puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Emisiune susținută de compania Frasinul SA.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: