4.1 C
Bistrița
duminică, noiembrie 3, 2024

FOTO: Preparetele Ninei au cucerit trei medalii de aur la Izmir! „Au mâncat turcii, pe rupte!”

Zilele trecute, în Izmir, Turcia, a avut loc un concurs internațional de gătit. Bistrițeanca Nina Rus a câștigat trei medalii de aur, la tot atâtea probe la care a participat individual. Echipa din care a făcut parte a câștigat cupa competiției. Ce preparate a gătit și care e următoarea provocare:

Chef Nina Rus, din comuna Romuli, țintește sus și reușește tot mai multe performanțe culinare. Zilele trecute a participat la Bestcookfest Kemalpasa 2018, în Izmir, Turcia.

„Asociația Culturală Euro Est Alternativ este singura asociație culinară din România care a scos bucătarii în foarte multe țări. Astfel, foarte mulți bucătari au devenit cunoscuți. Asociația e condusă de Radu Zărnescu și de Iulia Drăguț, o femeie puternică și deosebită. Datorită acestei asociații am ajuns și la Izmir”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Nina Rus.

Care au fost probele si preparatele?

În cadrul concurcului culinar, Nina Rus a participat la mai multe probe, individual sau cu echipa.

Probele Individuale

Bistrițeanca a avut de gătit, la cele trei probe individuale, miel, pește și paste.

Am gătit cotlet de miel în crustă de pudră de mazăre cu cilli, piure de cartof dulce cu sfeclă și fenicul, linte cu portocală și coriandru și sos de smochine cu cafea. La pește am surprins cu păstrăv auriu aromatizat cu piper roșu dulce, garnitură de piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone și sos de physalis cu coriandru. Pastele au fost cu vită din prosecco, gorgonzola și radicchio”, a explicat chef Nina Rus.

Toate cele trei preparate i-au adus medalii de aur, fiindu-i foarte apreciat fiecare dish în parte.

Master Klass

Împreună cu echipa, a pregătit la această probă, produse tradiționale: papanași, zacuscă de păstrăv afumat, ciulama etc.

„Au mâncat turcii, pe rupte. Tare le-au mai plăcut produsele noastre tradiționale”, a spus Nina.

Black Box

„Am participat și la o probă destul de interesantă. Aveai o cutie neagră și cu ce găseai înăuntru, trebuia să gătești un starter, main course sau desert. În cutia noastră au fost pere, kiwi, unt și mentă. A fost interesant. Și ideile ne-au venit”, a povestit bistrițeanca.

Punctajele obținute de fiecare bucătar, individual, cât și la proba de echipă, au adus României Cupa concursului.

Provocări pe viitor

Începând de azi, chef Nina Rus se află la festivalul „Raci, Scoici, Rapane, Caracatițe, Creveți, la Iași”. Apoi va participa la Festivalul Scoicilor.

În perioada 10 – 15 mai va participa la un alt concurs internațional de gătit, în Koreea.

Acolo voi avea patru probe de susținut: porc, miel, pește și pui. Mi se suprapune cu Festivalul Gustului Românesc a lui Chef Scărlătescu. I-am zis că nu am cum merge, dar îl voi trimite acolo pe Gabi (n.r. Soțul Ninei) și două fete drăguțe”, a explicat chef Nina Rus.

Bineînțeles, cea mai mare provocare care îi stă înainte este Cupa Culinară Mondială ce va avea loc în luna noiembrie, în Luxemburg.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.

Mare fan PIZZA?! NU rata evenimentul de la Colina Unirea, din weekend! E cu degustare: diferite tipuri de pizza gourmet, chiar pizza dulce!

Dacă iubești pizza și vrei să o încerci în toate combinațiile posibile, chiar rare - gourmet,...