5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

FOTO: Prezență inedită la târgul Produs în Bistrița-Năsăud!

O prezență inedită azi, la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud:  pasionat de offroad și mecanică, a lucrat mulți ani în domeniul auto, a practicat aikido și ju-jitsu, dar acum a decis să schimbe complet direcția: Octavian Popanton, în vârstă de 32 de ani, s-a apucat de prăjituri. Și le face foarte bine. Pe încercate!

De la mecanică auto la prăjituri delicioase nu e decât un pas! Un pas pe care s-a încumetat să-l facă și tânărul Octavian Popanton, un tânăr în vârstă de 32 de ani, pasionat de mic copil de mecanică, offroad, ju-jitsu și prăjituri: „A fost destul de greu cu spațiul, autorizațiile și amenajările, de anul trecut tot visăm să deschidem o cofetărie ca să le oferim oamenilor niște produse tradiționale, de calitate, cu gust, pe care lumea ar trebui să le știe de-acasă, de la părinți sau bunici… Facem prăjituri de casă, prăjitura cu mere, Albinița, prăjituri cu miere și alte sortimente tradiționale în care folosim doar ingrediente naturale, dar am abordat și latura asta de actualitate… Facem și prăjitură cu alune și nutela, Fanta sau Kinder Bueno…”, a explicat Octavian Popanton pentru Bistrițeanul.ro.

Octavian Popanton este și proaspăt tătic, pentru că soția lui (medic, de profesie) a născut de curând un băiețel, acum în vârstă de aproape două luni.

Îmi place la nebunie să lucrez în laborator, de câte ori îmi permite timpul. De când eram mic îmi plăcea să gătesc, dar mai mult dulciuri și prăjituri… De la mama am învățat mai toate secretele, și de aceea am și numit cofetăria Elisabeta, după numele ei…”, mai spune Octavian – care admite că este pasionat și de offroad, pe care l-a practicat mult timp, dar și de ju-jitsu. Pentru o vreme, însă, a decis să lase deoparte aceste pasiuni, pentru a da o șansă și pasiunii sale pentru dulciuri.

La torturi este mai complicat, cu decorarea și aranjamentele, clienții sunt pretențioși, pentru asta am făcut și câteva cursuri de decorator, pentru că aici avem încă de învățat…”, mai spune Octavian Popanton care își petrece aproape toată ziua în cofetărie, pentru că vrea să se implice, să știe exact ce se întâmplă „în ograda lui” și să fie sigur că standardul de calitate pe care și l-a impus este cu sfințenie respectat.

Astăzi a fost prima oară când a venit cu prăjituri la piața locală, la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud și pentru că nu am rezistat nicicum tentației de a gusta o Albinița adevărată – am cumpărat și noi, am testat, am gustat, am rămas uimiți de gustul incredibil și am decis să vă împărtășim concluzia: sunt delicioase și cu adevărat grozave!

Dacă vă grăbiți puțin, aveți șansa să-l găsiți pe tânărul cofetar lângă Biserica Evanghelică. Dacă nu apucați azi – aveți o șansă și luni, direct la Cofetăria Elisabeta – în spatele magazinului Profi, lângă podul Jelnei, pe Strada Ștefan cel Mare la numărul 22.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...