18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO: Protest la Bistrița! Petiție pentru emiterea legii de reducere a numărului de parlamentari

Comunitatea civică #rezist a ajuns azi la Bistrița. Aceștia l-au felicitat pe Antal Francisc și au strâns semnături pentru inițiativa cetățenească #FaraPenali. Mai mult, vor să facă o petiție pentru emiterea legii de reducere a numărului de parlamentari.

Bistrițenii interesați de conducerea țării #FaraPenali s-au întâlnit azi la Prefectură. Aici, Grupul pentru Inițiativă Legislativă și Revizuirea Constituției au explicat celor prezenți cum pot schimba România.

Mălin Bot a ținut să-l felicite pe bistrițeanul Antal Francisc pentru spiritul său civic.

Ion Coman a explicat celor prezenți despre intenția de a face o petiție pentru promulgarea legii de reducere a numărului de parlamentari. Acesta a amintit că în 2009, peste 80 la sută dintre cetățenii cu drept de vot au ales reducerea numărului de parlamentari la 300. Deși majoritatea a votat pentru, și chiar și Curtea Constituțională a României a aprobat, legea nu a mai fost promulgată.

Astfel se va face o strângere de semnături la nivel național, pentru ca ceea ce românii au votat să fie pus în practică.

Nu e un lucru greu”, a spus Ion Coman.

Celor prezenți li s-a explicat despre dreptul cetățenilor de a face propuneri legislative, s-a discutat despre încălcarea promisiunilor PSD – ALDE din timpul campaniilor electorale etc.

Bistrițenii prezenți la protest au semnat pentru inițiativa cetățenească #FaraPenali. La nivel național s-au strâns peste 250 de mii de semnături.

Protestele comunității civice #rezist au loc în 21 de orașe din țară.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...