27.3 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

FOTO: Protest la Bistrița! Petiție pentru emiterea legii de reducere a numărului de parlamentari

Comunitatea civică #rezist a ajuns azi la Bistrița. Aceștia l-au felicitat pe Antal Francisc și au strâns semnături pentru inițiativa cetățenească #FaraPenali. Mai mult, vor să facă o petiție pentru emiterea legii de reducere a numărului de parlamentari.

Bistrițenii interesați de conducerea țării #FaraPenali s-au întâlnit azi la Prefectură. Aici, Grupul pentru Inițiativă Legislativă și Revizuirea Constituției au explicat celor prezenți cum pot schimba România.

Mălin Bot a ținut să-l felicite pe bistrițeanul Antal Francisc pentru spiritul său civic.

Ion Coman a explicat celor prezenți despre intenția de a face o petiție pentru promulgarea legii de reducere a numărului de parlamentari. Acesta a amintit că în 2009, peste 80 la sută dintre cetățenii cu drept de vot au ales reducerea numărului de parlamentari la 300. Deși majoritatea a votat pentru, și chiar și Curtea Constituțională a României a aprobat, legea nu a mai fost promulgată.

Astfel se va face o strângere de semnături la nivel național, pentru ca ceea ce românii au votat să fie pus în practică.

Nu e un lucru greu”, a spus Ion Coman.

Celor prezenți li s-a explicat despre dreptul cetățenilor de a face propuneri legislative, s-a discutat despre încălcarea promisiunilor PSD – ALDE din timpul campaniilor electorale etc.

Bistrițenii prezenți la protest au semnat pentru inițiativa cetățenească #FaraPenali. La nivel național s-au strâns peste 250 de mii de semnături.

Protestele comunității civice #rezist au loc în 21 de orașe din țară.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...