14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Incident periculos în Parcul Național! Mai mulți jandarmi ar fi fost amenințați cu arma de hoții de lemne

Polițiștii îi caută pe mai mulți indivizi, bănuiți că noaptea trecută au tăiat copaci dintr-o zonă protejată a Parcului Național „Munții Rodnei” și au fost agresivi cu angajații Ocolului Silvic și jandarmii care i-au prins în fapt. Aceștia i-ar fi amenințat cu arma pe jandarmi.

Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în Parcul Național „Munții Rodnei”, în zona Pasului Rotunda. Mai mulți indivizi au fost surprinși de mai mulți pădurari în timp ce tăiau ilegal copaci dintr-o zonă protejată a parcului național. Întrucât indivizii au fost agresivi, șeful de ocol silvic din Șanț a cerut sprijinul jandarmilor.

O patrulă de doi jandarmi și un elev s-a deplasat la fața locului, unde au găsit mai mulți indivizi extrem de agresivi, care au continuat să fie violenți și cu oamenii legii, pe care i-au amenințat și înjurat.

După incident, indivizii s-au făcut nevăzuți cu o mașină de teren, fiind căutați și la această oră de către polițiști. Anchetatorii sunt și ei prezenți la locul incidentului, de unde ridică probe și fac cercetări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean, Georgeta Cășvan, a confirmat incidentul, precizând că niciunul dintre jandarmi nu a fost rănit. Cei găsiți vinovați se vor alege cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori și ultraj.

Potrivit libertatea.ro, la fața locului ar fi rămas un singur adolescent de 16 ani, care se afla la volanul unui tractor cu care erau manevrați buștenii tăiați. Adolescentul a refuzat să se legitimeze, oamenii legii luând decizia ca acesta să fie dus la poliție împreună cu tractorul.

Patrula de jandarmi care ducea adolescentul la poliție ar fi fost blocată de o mașină de teren cu numere de Bulgaria, din care ar fi coborât patru indivizi, unul dintre ei având asupra sa o armă. Individul i-ar fi amenințat pe jandarmi, precizând că va trage dacă nu îl lasă liber pe adolescentul găsit la fața locului.

Pentru a evita o tragedie, jandarmii i-au permis adolescentului să meargă cu infractorii. Aceștia ar fi luat și tractorul și ar fi dispărut. Adolescentul a fost luat de anchetatori în această dimineață de acasă și dus împreună cu unul dintre părinți la audieri, la Parchet.

„Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment a fost identificat și depistat un minor, de 16 ani, din Borșa, bănuit că, împreună cu alte 4 persoane ar fi tăiat și sustras arbori dintr-o pădure, de pe raza comunei Șanț. Polițiștii de investigații criminale fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, uz de armă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Județean.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: