9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

VIDEO – Liderul PNL Ludovic Orban – „Nu poate fi demis președintele decât de către cei care l-au ales, cetățenii români”

Prezent sâmbătă la Bistrița, liderul PNL Ludovic Orban a ținut să explice faptul că Președintele României nu poate fi demis decât prin referendum, la care să ia parte cetățenii.

Liderul PNL Ludovic Orban a explicat sâmbătă, la Bistrița, că președintele nu poate fi suspendat de către PSD care amenință cu acest lucru, din cauza faptului că șeful statului, Klaus Iohannis, ar refuza să o revoce pe Laura Codruța Kovesi din funcție, în urma unei decizii CCR în acest sens.

Președintele PNL a ținut să precizeze că demiterea președintelui se poate face doar în urma unui referendum, fiind decisă de cetățenii români, nu de diferite partide.

„Ei (n.r. liderii PSD) lansează o inepție constituțională că pot să-l suspende pe președinte fără să se ajungă la referendum, o asemenea nebunie n-am mai auzit.  Suspendarea în sine face parte din procedura de demitere, nu este o procedură în sine. Procedura de demitere se finalizează cu referendum. Nu poate fi demis președintele decât de către cei care l-au ales, adică de către cetățenii români”, a explicat Ludovic Orban.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=wmVfktJR_FM&feature=youtu.be” /]

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...