6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe năsăudeni cu sortimentele lor de pizza făcute numai cu ingrediente premium, s-au extins către Bistrița. În urmă cu un an, au deschis un punct de lucru în zona Lamă, unde vând pizza la felie și Shaorma de pui și vită, făcute după o rețetă originală, libaneză. Și cum bistrițenii au fost încântați de produsele lor, au trecut la pasul următor: au deschis recent Pizzeria Restaurant Allegria, în incinta PAGU, pe Calea Moldovei. Și pentru a aduce ceva unic, pe lângă pizza și meniul zilei, au introdus în noul meniu și preparate libaneze, făcute așa cum trebuie, cu gust și ingrediente autentice.

Pizzeria Restaurant Allegria s-a deschis de câteva săptămâni în incinta PAGU, pe Calea Moldovei, după o investiție semnificativă în amenajarea spațiului și a bucătăriei.

Restaurantul are o capacitate de 80 de locuri și permite și promite o servire rapidă a oricăror preparate din meniu. Faimoasa Pizza Allegria din Năsăud este acum prezentă așadar și la Bistrița.

În doar câteva minute puteți servi pizza dacă luați masa în restaurat sau pleacă spre voi, dacă o comandați la serviciu sau acasă. Cuptoarele performante de pizza permit coacerea într-un timp extrem de scurt, dar și servirea unor pizza gigant, de 60 de centimetri diametru.

Orice fel de pizza (Allegria – cea mai vândută, Maria, Prosciutto Crudo, Diavola, Quatro Formaggi, Mediteraniană, Crispy, Gambari – cu fructe de mare, etc) poate fi comandată pe patru dimensiuni: 32 cm, 40 cm, 60×40 cm sau 60×60 cm.

Prețurile pleacă de la 25 lei (cea de post – de exemplu, sau 30 lei Maria – cu bacon, gorgonzola și mozzarela) și ajung până la 80 sau 99 lei cea mare, de 60 cm diametru.

În meniu veți găsi inclusiv Plăcintă Țărănească, cu bacon, ceapă, mozzarella și gorgonzola, dar și paste după rețete italiene sau mici (din carne de vită și oaie sau din mix de porc și vită).

Care sunt noutățile de pizza musai de testat la Pizzeria Restaurant Allegria? Sortimentele de pizza cu Kebab sau Sujuk, dar și meniul libanez

Yassin Samer, libanez la origine, este el care dezvoltă de câțiva ani alături de Carmen Moldovan proiectul Pizzeria Alegria. Țin foarte mult ca ingredientele pe care le folosesc în toate preparatele să fie premium. De la făina pentru pizza, carnea de vită doar de la Turma, și până la pasta de susan autentică, care oferă savoarea cunoscută a preparatelor libaneze. Inclusiv cartofii prăjiți sunt curățați și tăiați în bucătărie, nu sunt preparate congelate. Chiar și chiflele sunt produse în bucătăria proprie, ies calde, din cuptor, în fiecare zi.

Carmen a trăit și a lucrat mulți ani în Spania. Întoarsă acasă, a acceptat propunerea lui Samer de a dezvolta împreună proiectul Pizzeria Allegria din Năsăud.

Încet, încet, au început să se extindă, și nu doar cu noi locații, ci și îmbunătățind meniul.

Așa se face că în meniul conceput pentru Pizzeria Restaurant Allegria de pe Calea Moldovei, din incinta Pagu, și-au făcut loc preparatele libaneze.

Sunt preparate autentic, chiar de angajați de origine arabă, sub atenta supraveghere a lui Samer, care a vrut să dea ocazia și bistrițenilor să savureze preparatele orientale după rețete originale. Cunoaște gustul și știe exact ce să ceară bucătarilor.

Acum, de exemplu, la Pizzeria Restaurant Allegria puteți savura inclusiv sortimentele de pizza inspirate din bucataria libaneză. E vorba de Pizza Kebab de pui sau cea cu Pizza Kebab de vită sau mixtă, cu Kebab de vită și pui, sau Pizza Sujuk, cu sujuk, mozzarela și sos de roșii.

În capul listei cu preparate din bucătăria arabă stă Lahmajoun, o delicioasă plăcintă cu carne de vită, roșii și ardei.

Oferta de Shaorma și Kebab este una generoasă. Aveți porții la farfurie de 500 grame, de vită, pui sau mixtă, sau în lipie, la 450 grame. Șnițelul îl puteți savura în lipie mică sau mare ori la farfurie.

Allegria are și o rețetă proprie de Donner Kebab și, evident, nu putea lipsi din meniu Șiș Kebab-ul în lipie sau Șiș cu Frigărui de vită ori Șiș Taouk cu frigărui de pui.

Și dacă nu știați, musai lângă un Kebab sau un Șiș trebuie să puneți un pahar de Ayran, un iaurt mai lichid, ușor sărat, care se servește mereu lângă astfel de preparate pentru a susține digestia. Trebuie să știți că inclusiv Ayran-ul este preparat aici și mereu proaspăt.

Toate porțiile de Șiș pot fi comandate și la farfurie, iar dacă vreți un platou care să le conțină pe toate trebuie să alegeți din meniu Mix Grill sau Mix Regal, unde aveți 1,25 kg sau 1,5 kg din cele mai alese bunătăți din bucătăria orientală.

Nu putea să lipsească din meniu Humusul, pe care-l puteți servi după rețeta originală, alături de carne de vită sau de pui. Mutabal sau Baba Canush sunt alte două preparate cu specific libanez, pe bază de vinete, care merită încercate. Sunt cu totul altceva decât salata clasic de vinete pe care o cunoaștem cu toții.

Cei care postesc pot să opteze pentru o porție de falafel, chifteluțe de năut, care se servesc alături de cartofi prăjiți și sosurile speciale. Iar dacă iubiți salatele – musai că știți salata Tabuleh, cu pătrunjel, roșii și ceapă sau salata Fatus – cu bucăți crocante de lipie prăjită.

Evident că în vitrină vă așteaptă la desert și câteva specialități de baclava, pline de miere și miez de nucă.

În fiecare zi, cei care lucrează în zonă și nu numai pot mânca aici sau comanda Meniul Zilei la un preț special, de doar 25 de lei – în limita porțiilor disponibile.

Meniul Zilei include Felul 1, Felul 2 și Desert.

Papanași, clătite cu nutella, cremă de zahăr ars sau prăjitura cu caramel sărat completează lista de desert, pe lângă faimoasele baclavale de care vă spuneam mai sus.

Punctul de lucru Allegria din zona Lamă este deschis în fiecare zi între orele 09.00 – 21.00 și vă așteaptă cu felii calde de pizza sau shaorma „cu de toate”. Avantajul de a cumpăra pizza la felie este că poți servi câte o bucată din fiecare sortiment de pizza pe care îl iubești.

Iar dacă vreți să luați masa sau să plasați comenzi pentru acasă la Pizzeria Restaurant Allegria, din Incinta Pagu, trebuie să știți că au DESCHIS de Luni până Duminică, între orele 10.00 – 22.00.

Puteți plasa comenzi la tel. 0757.013.338, prin Glovo și cel mai simplu și rapid accesând www.pizzeria-allegria.ro.

Cu un Like dat paginii lor de facebook Pizzeria Allegria Bistrița rămâneți la curent cu toate noutățile și ofertele. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: