20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

FOTO: S-a deschis Târgul de Purici…! Ce puteți cumpăra în acest weekend, de la muzeu

Pe o ploaie măruntă și ușor supărătoare, în curtea Muzeului Județean s-a deschis în această dimineață tradiționalul deja Târg de Purici, organizat de Clubul Lions în fiecare toamnă. Ce puteți cumpăra în acest weekend și unde vor merge banii:

Avem emoții pentru ediția din acest an a Târgului de Purici, ca de fiecare dată, de altfel. Pentru că am muncit pentru ea și sperăm să iasă bine. Este o ediție mai specială. Trăim într-o pandemie din care nu mai înțelege nimeni nimic, dar viața trebuie să meargă înainte. Am hotărât cu colegii din Clubul Lions să nu întrerupem tradiția.

Avem deja 6 ani de Târg, acesta ar fi al șaptelea an… Cred că am intrat într-un fel de program și orar al orașului. Lumea așteaptă și ne este aproape. Vrem ca și în acest an să îndeplinim ceea ce ne dorim. Adică să facem rost de niște bani pentru proiectele noastre, dar și să educăm lumea și să ne auto-educăm totodată…” a precizat Olimpiu Cocian, reprezentant al Clubului Lions Bistrița.

Se pare că bistrițenii au înțeles că stă în puterea lor –  donând niște lucruri care nu le mai folosesc acasă, sau chiar încurcă – să bucure pe cineva și chiar să direcționeze niște bani către un scop nobil.

Anul acesta, toți banii obținuți din Târgul de Purici va fi dedicat construcției adăpostului pentru victimele violenței în familie”, a mai spus Olimpiu Cocian.

Reprezentantul Lions Club Bistrița a mai spus că există deja un teren propice de 17 ari, în proprietatea clubului. Proiectul se află într-o stare avansată, iar colegi din țară de la alte cluburi Lions au sărit deja în ajutorul bistrițenilor.

Din Câmpulung li s-a promis un vagon de cărămidă. La Timișoara se va organiza în curând un concurs de pescuit iar banii obținuți în urma evenimentului vor fi trimiși la Bistrița. Prietenii celor din Lions Club Bistrița și-au donat zilele de naștere pe facebook, pentru a face rost de bani. „Avem deja strânși 5.000 de lei, lumea începe să se miște…”, a mărturisit Olimpiu Cocian.

Olimpiu Cocian a recunoscut că acum 7 ani, când a început Târgul de Purici la Bistrița, lumea suspecta tot felul de interese ascunse. „Era și foarte greu să le explicăm că nu împărțim banii între noi… Am fi câștigat mult mai mult fiecare pe la firmele la care lucrăm deja…

Între timp, lumea a înțeles că nu este vorba despre o afacere și nici de câștiguri exorbitante. Bistrițenii au donat mult mai mult decât în anii precedenți – a subliniat Olimpiu Cocian, mulțumind donatorilor.

Deși inițial organizatorii nu se bazau pe donațiile colegilor din Lions Sankt Polten (Austria), până la urmă austriecii s-au mobilizat și tot au reușit să trimită aproape un tir de donații, pentru Târgul de Purici din Bistrița.

Sunt în mare parte calculatoare și monitoare foarte bune. În condițiile în care școala se facce de acasă, asemenea obiecte sunt foarte bine-venite. Sunt unități centrale și monitoare în foarte bună stare. Am primit și niște mini-calculatoare pe care vrem să instalăm Programul BatPro pentru nevăzăztori. Este un program prin care – cu doar 4 taste – se pot accesa 40.000 de titluri de librărie, youtube, ziare, meteo, cam tot ce este pe net… Este un program realizat de un club Lions din Arad, pentru care Orange a contribuit cu 100.000 de euro…”, a mai precizat Olimpiu Cocian.

Așadar, de îndată ce se oprește ploaia, dați o raită și pe la Muzeul Județean. Aveți multe surprize de descoperit aici…! 

Târgul de Purici poate fi vizitat vineri, între orele 10.00 – 18.00, sâmbătă (între orele 9.00 – 18.00) și duminică (între orele 9.00 – 14.00).

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...