21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO – Se poate și fără drujbă! Ce soluție a găsit Primăria Bistrița pentru castanul care și-a pierdut crengile

Primăria Bistrița a găsit o soluție mai puțin drastică pentru a înlătura pericolul cauzat de castanul de lângă Biserica Evanghelică. Pentru prima dată, municipalitatea a ascultat de un ecologist și încearcă salvarea copacului.

Municipalitatea a ajuns la concluzia că se poate și fără drujbă. Astfel, dacă prima recomandare a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei a fost să taie castanul care și-a pierdut două crengi zilele trecute, se pare că s-a luat o măsură mai puțin drastică, pentru a înlătura pericolul cauzat de castanul de lângă Biserica Evanghelică.

Pe modelul teiului lui Eminescu din Iași, castanul de lângă Biserica Evanghelică va fi și el sprijinit cu ajutorul unor proptele, prelungindu-se astfel durata sa de viață. Propunerea venea de la ecologistul Marius Bălan, chiar în ziua în care au căzut două crengi.

„Acel copac are 120 de ani, are 5 ramuri mari. Mai departe depinde de grija administrației să ne mai bucurăm de el. Există soluții tehnice: se pun 4 proptele în formă de V și acel copac mai poate trăi liniștit 50 de ani de acum. Dacă acele proptele se pun cum trebuie nu e nicio problemă.(…) A pune drujba e simplu. O țară civilizată știe să-l salveze”, spunea acum două zile ecologistul Marius Bălan.

Lucrările au început chiar astăzi, fiind desfășurate de către angajații Primăriei Bistrița.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...