20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO – Se poate și fără drujbă! Ce soluție a găsit Primăria Bistrița pentru castanul care și-a pierdut crengile

Primăria Bistrița a găsit o soluție mai puțin drastică pentru a înlătura pericolul cauzat de castanul de lângă Biserica Evanghelică. Pentru prima dată, municipalitatea a ascultat de un ecologist și încearcă salvarea copacului.

Municipalitatea a ajuns la concluzia că se poate și fără drujbă. Astfel, dacă prima recomandare a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei a fost să taie castanul care și-a pierdut două crengi zilele trecute, se pare că s-a luat o măsură mai puțin drastică, pentru a înlătura pericolul cauzat de castanul de lângă Biserica Evanghelică.

Pe modelul teiului lui Eminescu din Iași, castanul de lângă Biserica Evanghelică va fi și el sprijinit cu ajutorul unor proptele, prelungindu-se astfel durata sa de viață. Propunerea venea de la ecologistul Marius Bălan, chiar în ziua în care au căzut două crengi.

„Acel copac are 120 de ani, are 5 ramuri mari. Mai departe depinde de grija administrației să ne mai bucurăm de el. Există soluții tehnice: se pun 4 proptele în formă de V și acel copac mai poate trăi liniștit 50 de ani de acum. Dacă acele proptele se pun cum trebuie nu e nicio problemă.(…) A pune drujba e simplu. O țară civilizată știe să-l salveze”, spunea acum două zile ecologistul Marius Bălan.

Lucrările au început chiar astăzi, fiind desfășurate de către angajații Primăriei Bistrița.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.