14.3 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO: Semne de sănătate, noroc și fericire la Bibliotecă!

Prima sărbătoare tradițională românească a primăverii nu putea să ocolească nici Bibiloteca Județeană „George Coșbuc”: sute de copii de la școlile din Bistrița, dar și din Petriș, Lechința, Dumitrița sau Prundu Bârgăului au umplut ieri cu zâmbete, veselie și mărțișoare…!

Vechi de mii de ani și celebrat încă de pe vremea geților, Mărțișorul a fost sărbătorit cum se cuvine ieri, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din oraș.

De Mărțișor, femeile și fetele trebuiau să poarte fire de lână roșii și albe, pentru sănătate, noroc și fericire. Mărțișorul reprezintă simbolul primăverii și al renașterii naturii, fiind asociat cu optimismul, veselia și credința în bine. În folclorul românesc există mai multe legende despre Mărțișor”, precizează organizatorii care au deschis porțile instituției în ultima zi de iarnă.

Mângâiați de razele sfioase ale soarelui, elevii mai multor școli din municipiul Bistrița, dar și din județ, îndrumați de cadrele didactice, și-au expus cu mândrie propriile creații lucrate cu măiestrie și deosebit de apreciate de către publicul vizitator”.

Oaspeții târgului organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud au avut astfel ocazia de a cumpăra o mulțime de mărțișoare frumoase și foarte reușite, pentru a le oferi celor dragi.

Foto:  Camil Hosu, Isabela Andronesi

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.