6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

FOTO: Semne de sănătate, noroc și fericire la Bibliotecă!

Prima sărbătoare tradițională românească a primăverii nu putea să ocolească nici Bibiloteca Județeană „George Coșbuc”: sute de copii de la școlile din Bistrița, dar și din Petriș, Lechința, Dumitrița sau Prundu Bârgăului au umplut ieri cu zâmbete, veselie și mărțișoare…!

Vechi de mii de ani și celebrat încă de pe vremea geților, Mărțișorul a fost sărbătorit cum se cuvine ieri, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din oraș.

De Mărțișor, femeile și fetele trebuiau să poarte fire de lână roșii și albe, pentru sănătate, noroc și fericire. Mărțișorul reprezintă simbolul primăverii și al renașterii naturii, fiind asociat cu optimismul, veselia și credința în bine. În folclorul românesc există mai multe legende despre Mărțișor”, precizează organizatorii care au deschis porțile instituției în ultima zi de iarnă.

Mângâiați de razele sfioase ale soarelui, elevii mai multor școli din municipiul Bistrița, dar și din județ, îndrumați de cadrele didactice, și-au expus cu mândrie propriile creații lucrate cu măiestrie și deosebit de apreciate de către publicul vizitator”.

Oaspeții târgului organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud au avut astfel ocazia de a cumpăra o mulțime de mărțișoare frumoase și foarte reușite, pentru a le oferi celor dragi.

Foto:  Camil Hosu, Isabela Andronesi

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...