9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

FOTO: Semne de sănătate, noroc și fericire la Bibliotecă!

Prima sărbătoare tradițională românească a primăverii nu putea să ocolească nici Bibiloteca Județeană „George Coșbuc”: sute de copii de la școlile din Bistrița, dar și din Petriș, Lechința, Dumitrița sau Prundu Bârgăului au umplut ieri cu zâmbete, veselie și mărțișoare…!

Vechi de mii de ani și celebrat încă de pe vremea geților, Mărțișorul a fost sărbătorit cum se cuvine ieri, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din oraș.

De Mărțișor, femeile și fetele trebuiau să poarte fire de lână roșii și albe, pentru sănătate, noroc și fericire. Mărțișorul reprezintă simbolul primăverii și al renașterii naturii, fiind asociat cu optimismul, veselia și credința în bine. În folclorul românesc există mai multe legende despre Mărțișor”, precizează organizatorii care au deschis porțile instituției în ultima zi de iarnă.

Mângâiați de razele sfioase ale soarelui, elevii mai multor școli din municipiul Bistrița, dar și din județ, îndrumați de cadrele didactice, și-au expus cu mândrie propriile creații lucrate cu măiestrie și deosebit de apreciate de către publicul vizitator”.

Oaspeții târgului organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud au avut astfel ocazia de a cumpăra o mulțime de mărțișoare frumoase și foarte reușite, pentru a le oferi celor dragi.

Foto:  Camil Hosu, Isabela Andronesi

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...