17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

FOTO/VIDEO : Substanțe periculoase descoperite lângă o fostă fabrică din Bistrița

În urmă cu puțin timp au fost găsite 62 de recipiente cu azotat de argint, în apropierea unei foste fabrici din zona industrială a Bistriței. Pompierii intervin în acest moment pentru înlăturarea substanței periculoase.

Substanța a fost descoperită de către polițiștii de la biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cursul zilei de astăzi, în apropierea unei foste fabrici din zona industrială, situată în apropiere de Leoni 2. Se pare că ar fi vorba despre azotat de argint. Substanța se bănuiește că ar fi fost folosită chiar la fabrica din apropiere, care nu mai funcționează de ani buni. Aceasta a fost descoperită printre resturi de construcții, depozitate în apropierea fostei fabrici.

„La data de 4 iunie polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatului Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pe linia protecției mediului, pe raza municipiului Bistrița. În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au descoperit 62 de recipiente cu volum între 150 ml și 3 litri, dintre care 4 aveau inscripția «azotat de argint», restul fiind substanțe neidentificate, posibil periculoase. Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu și fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri»”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

La fața locului au fost chemați pompierii militari de la ISU, dar și echipajul Chimic, Bactereologic, Radiologic și Nuclear de la ISU Maramureș.

„A fost solicitat sprijinul ISU BN și a echipajului CBRN din cadrul ISUJ Maramureș, în vederea cercetării zonei contaminate și prelevarea de probe pentru identificarea substanțelor chimice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Substanța periculoasă este prelevată de la fața locului și urmează să fie preluată de o firmă specializată. Perimetrul a fost izolat, iar accesul este interzis.

Proprietarul terenului pe care a fost găsită substanța riscă chiar închisoarea, infracțiunea pedepsindu-se cu închisoare de la 2 la 7 ani.

[arve url=”https://youtu.be/lbaajXOH5nQ” /]

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.