-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

FOTO: Trei benzi de circulație la trecerea de pe Slavici! AFLĂ cum se va circula în zonă în timpul lucrărilor:

În zona trecererii la nivel cu cale ferată de pe Ion Slavici încep lucrări ample, mâine! Dar nu doar la trecere, ci și la intersecțiile din apropiere. Astfel, circulația în zonă va fi blocată pe o arie mai extinsă! Lucrătorii vor încerca să deblocheze, pe rând, câte o intersecție! AFLĂ ce lucrări se fac și CUM se va putea circula:

De mâine, pentru cel puțin 10 zile, traficul în zona trecerii la nivel cu calea ferată de pe Ion Slavici va fi dat peste cap. Nu se va lucra NUMAI la trecere, ci și în intersecțiile din apropierea acesteia.

TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ – trei benzi de circulație

Trecerea la nivel cu calea ferată va fi extinsă. Astfel, de la 7,5 metri, cât are acum, va fi lărgită la 10 metri. Acest lucru se datorează faptului că se vor crea trei benzi de circulație. Două care vin dinspre Subcetate spre Ioan Slavici – Apollo, și una dinspre Apollo care urcă spre Subcetate.

Astfel, trecerea peste calea ferată va fi blocată TOTAL, cel puțin 10 zile. Lucrările din zonă sunt ample, așa că până nu vor fi finalizate, nu se va putea circula alternativ.

Intersecția străzilor Subcetate cu Eroilor

Deoarece se vor face două benzi de circulație dinspre Subcetate spre Ion Slavici – Apollo, va fi nevoie de lucrări și în zona intersecției cu strada eroilor. Astfel, intersecția respectivă va fi blocată, pe perioada lucrărilor.

Astfel, cei care vin dinspre Subcetate, vor fi nevoiți să aleagă vireze dreapta, pe strada Zefirului.

Cei care trec calea ferată, prin zona Pieței Decebal, vor fi nevoiți să o ia tot înainte, pe strada Cuza Vodă și apoi Zefirului.

Intersecția străzilor Colibiței, Ion Slavici și Arțarilor

Strada Arțarilor va fi deschisă integral și se va putea circula pe ambele sensuri, chiar și în zona din spatele Pieței, unde până acum era sens unic.

Cele două benzi pe sens, dinspre Subcetate spre Apollo, vor fi una pentru direcția înainte și una pentru viraj dreapta, spre Arțarilor.

Astfel, pentru lucrările ample ce trebuie făcute în zonă, intersecția celor trei străzi va fi blocată pe perioada lucrărilor.

Așadar, cei care vin de pe străzile Andrei Mureșanu sau Crinilor, vor fi nevoiți să meargă spre Bulevardul Decebal și să traverseze calea ferată prin zona străzii Cuza Vodă.

De asemenea, cei de pe strada Colibiței nu vor mai putea circula pe breteaua de legătură, proaspăt realizată, aceștia fiind nevoiți să folosească Aleea Tihuței sau trecerea peste calea ferată de pe Drumul Dumitrei Vechi.

„Vom încerca să lucrăm pe etape, ca să deblocăm câte o intersecție, pe rând. Vom încerca să deschidem, măcar câte o bandă de circulație, la anumite ore, la intersecția cu Strada Eroilor, sau aici, pe Arțarilor cu Ion Slavici. Dar totul depinde de cum înaintează lucrările, cum e vremea etc. Trecerea peste calea ferată va fi blocată pe toată perioada lucrărilor. Aici avem cel mai mult de lucru. Dar în rest, încercăm, ce putem, să ne organizăm ca să nu dăm chiar tot traficul peste cap, o perioadă lungă de timp”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mihai Danciu, șeful de șantier.

În ce privește trecerea la nivel cu calea ferată, aceasta va fi semnalizată cu semnul STOP și crucea Sfântului Andrei.

Și această trecere va fi semaforizată. Doar că aceste lucrări sunt prinse într-un plan al CFR-ului. Sunt cuprinse 24 de treceri la nivel cu calea ferată, din toată țara. Noi doar lărgim trecerea, din cauză că vom face trei benzi de circulație, și sperăm să găsim banii necesari ca să punem și pe porțiunea pe care o extindem acel model de trecere cauciucat, care să amortizeze. Dar semaforizarea trecerii nu e prinsă în proiectul nostru. Ci doar când vor interveni cei de la CFR”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...