FOTO. Un vis împlinit: Sîngeorz-Băi, pe acoperişul Europei…!

FOTO. Un vis împlinit: Sîngeorz-Băi, pe acoperişul Europei…!

Frânt de oboseală, dar cu încă un vis împlinit…! Aşa s-a întors ieri sîngeorzanul Dorin Cîrcu dintr-o expediţie epuizantă, dar plină de satisfacţii: a reuşit să ducă stema oraşului Sîngeorz-Băi în vârful celui mai înalt munte din Europa.

Mândru că sunt sîngeorzan !!!  Am reușit să duc orașul Sîngeorz-Băi pe vârful Elbrus (5642 metri altitudine). Cel mai înalt vârf din Europa… A fost o experiență care m-a marcat enorm… Începând cu locurile pe care le-am vizitat,  și terminând cu oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs…”, a transmis ieri Dorin Cîrcu.

Nu este prima expediţie de acest fel pe care Dorin Cîrcu se încumetă s-o ducă la bun sfârşit. Exact în această perioadă, acum doi ani, Dorin Cîrcu reuşea să cucerească vârful Mont Blanc, alături de profesorul său, Ioan Bâca:

FOTO: Un bistrițean a cucerit vârful Mont Blanc!

Dorin Cîrcu a terminat în acest an Facultatea de Geografie Babeş Bolyai, Extensia Bistriţa, fiind înscris acum la Master. „A fost visul meu de multă vreme. Şi am vrut să-mi ofer cadoul ăsta: să urc pe Elbrus… Anul viitor sper să ajung şi pe Himalaya… Cu o noapte înainte de a ajuge pe vârf a bătut un vânt groaznic. Mi-a fost teamă că vom prinde ceaţă sau vreme urâtă… Cred că în viaţa mea nu m-am rugat atât de mult să avem vreme bună…”, a povestit Dorin Cîrcu pentru Bistriţeanul.ro.

„Dn fericire, ziua în care am ajuns în vârf a fost binecuvântată de El Brus…! Ne-a lăsat să ne bucurăm în voie bună, timp de două ore, fără nici o adiere de vânt, de peisajele care îți tăiau respirația… Este expediţia vieţii mele…! Cel puţin până acum…”, a mai povestit Dorin Cîrcu.

Sângeorzanul ne-a mărturisit că pasiunea de urca pe munţi a resimţit-o prima oară pe la 7-8 ani, când, copil fiind – mergea cu oile pe dealurile din Sângeorz-Băi. Este pasionat şi de fotografie:

FOTO: Ies la lumină spectaculoase peisaje şi personaje din Bistriţa-Năsăud…!

Mulțumesc tuturor pentru încredere! Mulţumesc  pentru faptul că ați contribuit la îndeplinirea visului meu – acela de a duce mai departe orașul Sîngeorz-Băi, pe cele mai înalte culmi din Europa. Să sperăm că, în viitor, Sîngeorz-Băi va ajunge şi pe culmile munților din întrega lume…”, a mai spus Dorin Cîrcu.

Această expediţie nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor prieteni, colaboratori şi sponsori ai tânărului din Sîngeorz-Băi pasionat de munte.

Mulțumesc tuturor sponsorilor care m-au ajutat să cuceresc acest vârf: Asociaţia Iubire pentru Om, Csm Mobel, CSM Transport, Peco Midivox, VernesMedica & Synevo Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, S.C Mega Park Fratelli SRL, La Doi Pași, Popasul Putredu… Mulţumesc domnului Traian Ogâgău şi domnului Fane Lupșan… Mulțumesc tuturor prietenilor care m-ați ajutat în această ascensiune..!

Dorin Cîrcu nu a uitat să mulţumească familiei sale „care m-a susținut foarte mult, fiind alături de mine, înțelegându-mi nebuniile mele și dragostea pentru natură… Vă iubesc!

VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 31 de minute - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 2 ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 3 ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 4 ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 5 ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum 5 ore - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum 6 ore - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum 7 ore - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.
Metoda inedită pentru combaterea mitei ce ar putea fi aplicată la Spitalul Județean acum 8 ore - Cererea și oferirea șpăgii în Spitalul Județean de Urgență Bistrița este o discuție veche și întoarsă pe toate părțile. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița s-a gândit la o metodă de a-i responsabiliza pe pacienții tentați să vină cu atenții la medici.
ALTE VREMURI. Peste 35.000 de sași au fost somaţi, în septembrie 1944, să plece din Bistrița. Ca să nu fie împuşcaţi de ruşi acum 22 de ore - În septembrie 1944, saşii din Bistrița erau somaţi să evacueze oraşul, fiind ameninţaţi că dacă nu pleacă, vor fi împuşcaţi de ruşi. 35.000 de sași au fost nevoiți atunci să-și părăsească – în doar câteva ore – locurile de baștină, gospodăriile și prietenii...
Zeci de copii din Bistriţa, încurajaţi – cu un cadou – să nu renunţe acum O zi - Zeci de copii din Bistriţa, Unirea, Viişoara, dar şi Susenii Bârgăului au primit câte un cadou, în aceste zile. Cei care au venit cu ideea şi-au dorit astfel să-i încurajeze pe copii să nu renunţe la educaţie… „Nu este în regulă. Elimpede că Statul nu îşi face treaba...!"
Ioan Turc: Pe Dealul Cocoș am putea avea un mic orășel, la standardele unei lumi civilizate acum O zi - Prezent în emisiunea ”Cunoaște-ți politicianul”, Ioan Turc a redeschis un subiect mai vechi. Cartierul tinerilor, propus de viceprimarul Niculae, versus micul orășel de pe Dealul Cocoș, propus de el. Liberalul susține că proiectul său s-ar ridica la standardele unei lumi civilizate. Proiectul lui Niculae ar fi unul de o mare aberație.
Doina Pană (PSD): Semnaţi pentru bunăstarea românilor. Pentru binele copiilor și nepoților noștri! acum O zi - Deputatul PSD Doina Pană îşi invită prietenii să semneze „Pactul pentru bunăstarea românilor”. Iniţiat de premierul Viorica Dăncilă – Pactul se doreşte „o garanție politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".
FOTO: Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni acum O zi - Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni. Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă, iar prima etapă este câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare.
FOTO/VIDEO: Iubire, blândețe și răbdare – rețeta de succes a Hergheliei Beclean, singurul loc din lume unde se crește Lipițanul negru acum O zi - Au peste 200 de capete de cai, din care mai bine de jumătate sunt din rasa Lipițan negru. Iar aici a fost născut și crescut armăsarul ce a câștigat de curând titlul de campion mondial. La Herghelia de la Beclean, rețeta succesului în creșterea cailor o prezintă iubirea, blândețea și multa, multa răbdare.