21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO. Un vis împlinit: Sîngeorz-Băi, pe acoperişul Europei…!

Frânt de oboseală, dar cu încă un vis împlinit…! Aşa s-a întors ieri sîngeorzanul Dorin Cîrcu dintr-o expediţie epuizantă, dar plină de satisfacţii: a reuşit să ducă stema oraşului Sîngeorz-Băi în vârful celui mai înalt munte din Europa.

Mândru că sunt sîngeorzan !!!  Am reușit să duc orașul Sîngeorz-Băi pe vârful Elbrus (5642 metri altitudine). Cel mai înalt vârf din Europa… A fost o experiență care m-a marcat enorm… Începând cu locurile pe care le-am vizitat,  și terminând cu oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs…”, a transmis ieri Dorin Cîrcu.

Nu este prima expediţie de acest fel pe care Dorin Cîrcu se încumetă s-o ducă la bun sfârşit. Exact în această perioadă, acum doi ani, Dorin Cîrcu reuşea să cucerească vârful Mont Blanc, alături de profesorul său, Ioan Bâca:

FOTO: Un bistrițean a cucerit vârful Mont Blanc!

Dorin Cîrcu a terminat în acest an Facultatea de Geografie Babeş Bolyai, Extensia Bistriţa, fiind înscris acum la Master. „A fost visul meu de multă vreme. Şi am vrut să-mi ofer cadoul ăsta: să urc pe Elbrus… Anul viitor sper să ajung şi pe Himalaya… Cu o noapte înainte de a ajuge pe vârf a bătut un vânt groaznic. Mi-a fost teamă că vom prinde ceaţă sau vreme urâtă… Cred că în viaţa mea nu m-am rugat atât de mult să avem vreme bună…”, a povestit Dorin Cîrcu pentru Bistriţeanul.ro.

„Dn fericire, ziua în care am ajuns în vârf a fost binecuvântată de El Brus…! Ne-a lăsat să ne bucurăm în voie bună, timp de două ore, fără nici o adiere de vânt, de peisajele care îți tăiau respirația… Este expediţia vieţii mele…! Cel puţin până acum…”, a mai povestit Dorin Cîrcu.

Sângeorzanul ne-a mărturisit că pasiunea de urca pe munţi a resimţit-o prima oară pe la 7-8 ani, când, copil fiind – mergea cu oile pe dealurile din Sângeorz-Băi. Este pasionat şi de fotografie:

FOTO: Ies la lumină spectaculoase peisaje şi personaje din Bistriţa-Năsăud…!

Mulțumesc tuturor pentru încredere! Mulţumesc  pentru faptul că ați contribuit la îndeplinirea visului meu – acela de a duce mai departe orașul Sîngeorz-Băi, pe cele mai înalte culmi din Europa. Să sperăm că, în viitor, Sîngeorz-Băi va ajunge şi pe culmile munților din întrega lume…”, a mai spus Dorin Cîrcu.

Această expediţie nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor prieteni, colaboratori şi sponsori ai tânărului din Sîngeorz-Băi pasionat de munte.

Mulțumesc tuturor sponsorilor care m-au ajutat să cuceresc acest vârf: Asociaţia Iubire pentru Om, Csm Mobel, CSM Transport, Peco Midivox, VernesMedica & Synevo Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, S.C Mega Park Fratelli SRL, La Doi Pași, Popasul Putredu… Mulţumesc domnului Traian Ogâgău şi domnului Fane Lupșan… Mulțumesc tuturor prietenilor care m-ați ajutat în această ascensiune..!

Dorin Cîrcu nu a uitat să mulţumească familiei sale „care m-a susținut foarte mult, fiind alături de mine, înțelegându-mi nebuniile mele și dragostea pentru natură… Vă iubesc!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...