17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO – Viața la țară, pentru Gelu Vlașin, întors din Spania după 20 de ani: „Nu trăim că nababii, muncim enorm, dar…”

„Nu trăim că nababii, dar nici nu ne putem plânge că trăim rău. Ducem un trai decent. Ne permitem anumite mici surprize. Muncim enorm, dar avem și satisfactii pe măsură…”, povestește scriitorul Gelu Vlașin, din Telciu. 

A trecut deja mai mult de un an de când Gelu Vlașin, alături de soția sa – Cristina Maria Vlașin și cei doi copii ai lor – a renunțat de bună-voie la tumultuosul Madrid. Au preferat să revină acasă, „în Tranzbordare – un mic sat de la granița dintre Bistrița-Năsăud și Maramureș”… 

FRUMOS: O familie de artiști a lăsat aglomeratul Madrid pentru viața fără ceas, viața la țară

Viața la țară – fără ceas. Într-o naturalețe absolut miraculoasă…

Unii ar putea presupune că viața la țară este echivalentul unei retrageri. Sau cel puțin al unei izolări sinonime cu ratarea. Dar scriitorul Gelu Vlașin ne demonstrează contrariul.

Ca în Madrid, este în continuare foarte activ. Lucrează la proiecte online, continuă să scrie cărți și se ocupă de gospodărie.

Cristina Maria Vlașin își continuă cariera didactică. Lucrează începând cu acest an școlar ca profesoară de muzică la școlile din zonă.

Predă și cursuri private de pian, canto și vioară.

Și-a propus, între altele, să ajute școala din Telciu: să înființeze și să doteze o sală de clasă de muzică pentru elevi. Puteți să dați și voi o mână de ajutor, pentru achiziționarea de instrumente muzicale. Ar vrea să cumpere tobe, maracas, fluiere, tamburine, un pian, dar și aparatură specifică pentru audiții muzicale. Ar fi nevoie de un cd-player, boxe, microfoane și laptop.

Donațiile se fac – AICI

Avem 2 copii, 9 pisici, 4 câini, 21 de găini, 1 porc, 1 scroafă cu 10 purceluși, 32 de arii de plantație (zmeură, coacăze și mure), 30 de aluni, o livadă cu meri și pruni, un mic iaz (deocamdată cu doar câțiva pești), o bibliotecă cu vreo câteva mii de cărți și multă, multa liniște sufletească și relaxare…”, mărturisește Gelu Vlașin. 

Nu trăim că nababii, dar nici nu ne putem plânge că trăim rău. Ducem un trai decent. Ne permitem anumite detalii și mici surprize. Muncim enorm, dar avem și satisfacții pe măsură.

În primul rând pentru că muncim cu drag și punem pasiune în tot ceea ce facem. În al doilea rând pentru că trăim într-o naturalețe absolut miraculoasă. Și nu în ultimul rând, pentru că avem timp și pentru activități culturale…”, povestește Gelu Vlașin. 

Copiii – într-o vacanță continuă – sunt cei mai încântați…

Copiii soților Vlașin se simt într-o continuă vacanță, de când s-au întors în România. „Merg dimineața la școala din comună (la 4 km distanță), cu microbuzul școlar. Abia așteaptă să ajungă acasă și să se joace prin curte cu câinii, cu pisicile sau chiar și cu găinile. Bineînțeles că au pus nume tuturor animalelor, de parcă am trăi într-un film de desene animate. …

Sunt și foarte harnici. Pentru că i-am învățat de mici cât de important este să dai o mână de ajutor. Pentru că numai împreună putem duce la capăt toate treburile casei…”, consideră scriitorul din Telciu.

Felul în care trăiesc soții Vlașin în Telciu i-a făcut pe unii să-i viziteze la fața locului. La noi, la Casa Vlaşinilor din Tranzbordare au poposit prieteni și amici cu care am petrecut momente de neuitat.

Nu, nu-i o pensiune, este pur și simplu o casă cu propria ei istorie. O casă prin care au trecut oameni importanți din cultura română. Pentru că aici organizez anual o tabără de scriere creativă, la care invit tineri câștigători ai concursurilor naționale de literatură… Timp de o săptămână, ei sunt martorii unor sesiuni extraordinare coordonate de leaderi ai breslei (critici, editori, poeți, traducători, promotori culturali)…

Am reușit, prin prezența noastră aici, și prin activitățile desfășurate, să punem acest sat pe harta culturală a țării. Noi când vorbim despre viața la țară vorbim despre fericire…”, conchide Gelu Vlașin. 

Sursă & Foto @ Gelu Vlașin

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!