16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

FRUMOS: O familie de artiști a lăsat aglomeratul Madrid pentru viața fără ceas, viața la țară

Au locuit 20 de ani în Spania, în Madrid. În acest timp, li s-au „alăturat” doi copii, care acum au 8 și 10 ani. Au decis să lase aglomeratul Madrid pentru viața fără ceas, viața la țară. Cei doi artiștii, soții Vlașin, au decis să se întoarcă acum, ca să se poată bucura de ce le oferă viața la Telciu.

Când am decis întoarcerea în România am ținut foarte mult cont de părerea copiilor noștri. Amândoi au fost super încântați de întoarcere. Pentru că noi mereu le-am vorbit la superlativ despre România și despre valorile românești, în fiecare an am venit în vacanță în România și au văzut la fața locului frumusețile extraordinare din natură”, a scris Gelu Vlașin pe Facebook.

O familie de artiști, Gelu și Cristina Vlașin, au ales să se reîntoarcă în România, lăsând în urmă două decenii petrecute în Spania.

Suntem o familie de artiști: soția,Cristina Maria Vlașin, este profesoară de muzică și artistă de jazz iar eu,  Gelu Vlasin, sunt scriitor și promotor cultural, cu doi copii, de 8 ani și de 10 ani jumate. Acum două luni ne-am întors definitiv în România după aproape 20 de ani de locuit și muncit în Spania, la Madrid”, a mai scris bistrițeanul.

S-au întors acasă, la Telciu, hotărâți să se bucure de frumusețea locului. Iar gospodăria lor e parcă desprinsă din povești.

Casa noastră este construită în afara localității, într-un cătun aproape de zona munților Țibles, numit Tranzbordare, cu câteva zeci de case răsfirate pe dealuri. Aici locuiesc și părinții mei care au avut grijă până acum de casa noastră și care de-a lungul timpului au transformat locul ăsta într-o minunăție. Avem livadă cu pomi fructiferi (meri, pruni, peri și nuci), avem grădină de zarvat, căpșuni, zmeură, coacăze. Deocamdată doar pe suprafață mică, adică pentru consum propriu. Cristina, soția mea își continuă activitatea pe care o avea și în străinătate, predând ore de pian, vioară și canto (are deja vreo 20 de elevi de prin toate localitățile din împrejurimi) iar eu îmi continui activitatea literară și de promotor cultural (organizez evenimente / simpozioane / conferințe / tabere de creație)” a descris Gelu Vlașin.

Nu vor să se îmbogățească, ci vor să se bucure de viață, acum, când pot. Nu e ușor să trăiești la țară, dar important e să poți să te bucuri de ceea ce natura îți oferă.

„Ideea noastră nu este să ne îmbogățim, ci să ducem un trai decent și să ne bucurăm de frumusețile naturii. Reușim în același timp să facem față și muncilor de la țară, care nu sunt deloc puține. Nu-i ușor dar este atât de frumos și de relaxant știind că tot ceea ce faci este pentru tine, că nu depinzi de vreun orar sau de vreun șef. Când am plecat din țară, acum 20 de ani, gândul meu era să-mi fac un trai de viață mai bun și să am o perspectivă asupra viitorului, o bază. Am realizat acest vis, și acum, am decis, împreună cu familia, să revenim acasă și să ne bucurăm de tot ceea ce am realizat în acești 20 de ani de muncă în străinătate. Am preferat să ne întoarcem acum și nu când vom fi bătrâni și bolnavi și când n-am fi putut să ne bucurăm aproape deloc de tot ceea ce am realizat”, a subliniat Gelu Vlașin.

Sursă info & foto – Facebook Gelu Vlasin

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!