27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

FOTO/VIDEO: A venit iarna! O confirmă mașinile ce nu pot urca dealul Jelnei!

Astăzi a căzut prima ninsoare! Bucurie pentru copii, stres pentru șoferi! Iar în urmă cu puțin timp, s-a creat și primul blocaj. Dealul Jelnei pare să dea bătăi de cap unora a căror mașini nu reușesc să urce. Și ar fi ajuns în șanț.

UPDATE 2 

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat pentru Bistriţeanul.ro că Primăria Bistriţa era pregătită să intervină încă de azi dimineaţă. De altfel, utilajele de deszăpezire au şi intervenit pe străzile din oraş încă de când a început să ningă.

Prioritate au străzile aflate în pantă. Se acţionează cu antiderapant, pentru că stratul de zăpadă este prea mic pentru a se interveni cu lama. Utilajele de deszăpezire vor continua să acţioneze pe străzile din oraş. Recomandarea noastră pentru şoferi este să utilizeze anvelope de iarnă„, a mai precizat viceprimarul Cristian Niculae.

UPDATE 1

Se stă în coloană, undeva de pe la mijlocul dealului! O mașină cu lamă și cu antiderapant e prezentă deja pe traseu pentru a curăța carosabilul.

Conform informațiilor din trafic, situația ar fi la fel și pe Dealul Dumitrei, dar și zona Năsăud, Nimigea.

Probleme ar exista și pe DN17C, partea de coborâre a dealulului în Maramureș.

Mașina care a ajuns în șanț era dotată cu…cauciucuri de vară.

[arve url=”https://youtu.be/PtpzaC4abYE” /]

[arve url=”https://youtu.be/wx6KkKuFmPs” /]

ȘTIRE INIȚIALĂ

După un noiembrie „de primăvară”, a doua zi a lunii decembrie a adus prima ninsoare. Fulgii au început să cadă încă de pe la amiază, spre bucuria copiilor. Și spre disperarea șoferilor.

Ninsoarea constantă a făcut ca inclusiv pe carosabil să se aștearnă un covor de nea.

Iar dovada clară a sosirii iernii o dau mașinile care se „încăpățânează” să urce… dealul Jelnei.

Ar fi mașini care au derapat, iar unele ar fi ajuns în șanț. Abia de câteva momente a ajuns în zonă mașina de deszăpezit a Primăriei Bistrița.

Conform informațiilor oferite de șoferi din trafic, pe grupul Info Trafic Bistrița Năsăud, avem următoarea situație:

„Autoritățile au fost luate prin surprindere, din nou. Nu se așteptau să ningă în decembrie. Bistrița-Budacu de Sus- DEZASTRU DRUMUL! Circulăm cu 30, maxim 40km/h”, a scris Paula I.

„Bistrița – Mureșenii Bârgăului se circulă greu, nu am văzut niciun echipaj de deszăpezire. De la intersecția cu Colibița se circulă bine până la Vatra Dornei. Cred că au concentrat toate echipajele pe zona aia”, a scris Vlad N.

Greu se conduce din Sărățel spre Arcalia! Rușine cei cu deszăpezirea”, a scris Alin L.

Beclean – Bistrița. Trei mașini împrăștie material antiderapant”, a anunțat Ioan S.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud informează:

Ca urmare a precipitațiilor sub formă de ninsoare din ultimele ore, pe drumurile naționale și județene din județ se acționează începând de la ora 14:00 cu utilaje de deszăpezire, după cum urmează:

– pe drumurile naționale acționează 19 utilaje cu 97 de tone de material antiderapant;
– pe drumurile județene acționează 8 utilaje cu 100 tone materiale antiderapant.

Prioritare sunt drumurile naționale și județene cel mai intens circulate, ulterior se va trece la arterele secundare pentru asigurarea condițiilor de trafic normale, pentru perioada iernii.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud recomandă participanților la trafic să circule doar cu autovehicule dotate cu pneuri de iarnă și pietonilor să traverseze arterele rutiere doar prin locuri semnalizate, după ce s-au asigurat în prealabil.

Momentan nu sunt restricții de circulație!

Pe toate tipurile de drum se circulă în condiții de iarnă!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...