20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO: ALERTĂ în centrul Bistriței! Amenințare cu BOMBA la sediul BCR!

Un apel la 112 a pus pe jar toate echipajele de intervenție și oamenii legii. O persoană a anunțat că la ora 14.30 va arunca în aer sediul BCR din centru Bistriței. Mai multe instituții au fost evacuate și zona centrală a fost blocată preț de aproape două ore.

Deocamdată nu sunt informații despre acest incident. Se pare că cineva ar fi sesizat la 112 că la Banca BCR din Piața Petru Rareș ar fi un atentat cu bombă.

La fața locului au apărut mai multe echipaje de poliție, iar circulația în apropierea băncii este interzisă. Nimeni cu mașina sau pe jos nu este lăsat să se apropie de bancă sau de instituțiile din apropiere.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/7asq6aPtwkE” aspect_ratio=”798:439″ loop=”no” muted=”no” /]

Au fost evacuați toți angajații băncii, funcționarii, cei care se aflau în clădirea în care funcționează Consiliul Județean și Instituția Prefectului, precum și cei de la localurile și restaurantele din apropiere. Nimeni nu este lăsat nici măcar să ajungă la mașinile parcate în apropierea băncii. La fața locului au ajuns și pirotehniștii.

UPDATE:

Deocamdată nu se cunoaște identitatea celui care a sunat și a amenințat cu bombă. SRI face verificări. Se pare că evacuarea a început la ora 14:00. Polițiștii nu i-au lăsat pe funcționarii care lucrează în Consiliul Județean și Instituția Prefectului nici măcar să-și ia lucrurile personale din birouri.

Persoana care a sunat la 112 ar fi spus că bomba ar urma să explodeze la ora 14:30.

UPDATE 2

Se pare că a fost vorba despre o alarmă falsă. Persoana care a sunat la 112 încă nu a fost prinsă, se fac cercetări.

După mai bine de o oră, timp în care a fost luat la ”puricat” întreg sediul băncii, trupele de intervenție s-au retras.

Astăzi, în jurul orei 13:40, a fost recepționat pe linia 112 un apel prin care s-a alertat posibilitatea producerii unei explozii la sediul unei bănci din Bistrița. Au intervenit de urgență efective din cadrul Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și au fost evacuate în siguranță toate persoanele care se aflau în sediul băncii respective, precum și în clădirile din apropiere. S-a cooperat cu specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații, iar în urma verificărilor efectuate de către aceștia nu au fost identificate elemente de natură a pune în pericol securitatea obiectivului respectiv. În continuare, polițiștii efectuează verificări pentru identificarea apelantului în vederea dispunerii măsurilor legale” a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

De asemenea, bistrițenii care aveau programări la unul dintre serviciile din cadrul Instituției Prefectului, reprezentanții acesteia anunță că angajații vor sta peste program pentru a rezolva fiecare programare.

Alerta de astăzi, 10 februarie, care a impus evacuarea tuturor persoanelor din clădirea Palatului Administrativ a fost infirmată, astfel că s-a reluat activitatea din cadrul Instituției Prefectului. Toate programările de astăzi la Serviciul de Pașapoarte și Serviciul de Permise și Înmatriculări care au fost întrerupte vor fi onorate pe parcursul acestei zile. Vă mulțumim pentru înțelegere! ”au anunțat reprezentanții Prefecturii.

 

[arve url=”https://youtu.be/ArXI-qhRT5w” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.