22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

FOTO/VIDEO: ALERTĂ în centrul Bistriței! Amenințare cu BOMBA la sediul BCR!

Un apel la 112 a pus pe jar toate echipajele de intervenție și oamenii legii. O persoană a anunțat că la ora 14.30 va arunca în aer sediul BCR din centru Bistriței. Mai multe instituții au fost evacuate și zona centrală a fost blocată preț de aproape două ore.

Deocamdată nu sunt informații despre acest incident. Se pare că cineva ar fi sesizat la 112 că la Banca BCR din Piața Petru Rareș ar fi un atentat cu bombă.

La fața locului au apărut mai multe echipaje de poliție, iar circulația în apropierea băncii este interzisă. Nimeni cu mașina sau pe jos nu este lăsat să se apropie de bancă sau de instituțiile din apropiere.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/7asq6aPtwkE” aspect_ratio=”798:439″ loop=”no” muted=”no” /]

Au fost evacuați toți angajații băncii, funcționarii, cei care se aflau în clădirea în care funcționează Consiliul Județean și Instituția Prefectului, precum și cei de la localurile și restaurantele din apropiere. Nimeni nu este lăsat nici măcar să ajungă la mașinile parcate în apropierea băncii. La fața locului au ajuns și pirotehniștii.

UPDATE:

Deocamdată nu se cunoaște identitatea celui care a sunat și a amenințat cu bombă. SRI face verificări. Se pare că evacuarea a început la ora 14:00. Polițiștii nu i-au lăsat pe funcționarii care lucrează în Consiliul Județean și Instituția Prefectului nici măcar să-și ia lucrurile personale din birouri.

Persoana care a sunat la 112 ar fi spus că bomba ar urma să explodeze la ora 14:30.

UPDATE 2

Se pare că a fost vorba despre o alarmă falsă. Persoana care a sunat la 112 încă nu a fost prinsă, se fac cercetări.

După mai bine de o oră, timp în care a fost luat la ”puricat” întreg sediul băncii, trupele de intervenție s-au retras.

Astăzi, în jurul orei 13:40, a fost recepționat pe linia 112 un apel prin care s-a alertat posibilitatea producerii unei explozii la sediul unei bănci din Bistrița. Au intervenit de urgență efective din cadrul Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și au fost evacuate în siguranță toate persoanele care se aflau în sediul băncii respective, precum și în clădirile din apropiere. S-a cooperat cu specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații, iar în urma verificărilor efectuate de către aceștia nu au fost identificate elemente de natură a pune în pericol securitatea obiectivului respectiv. În continuare, polițiștii efectuează verificări pentru identificarea apelantului în vederea dispunerii măsurilor legale” a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

De asemenea, bistrițenii care aveau programări la unul dintre serviciile din cadrul Instituției Prefectului, reprezentanții acesteia anunță că angajații vor sta peste program pentru a rezolva fiecare programare.

Alerta de astăzi, 10 februarie, care a impus evacuarea tuturor persoanelor din clădirea Palatului Administrativ a fost infirmată, astfel că s-a reluat activitatea din cadrul Instituției Prefectului. Toate programările de astăzi la Serviciul de Pașapoarte și Serviciul de Permise și Înmatriculări care au fost întrerupte vor fi onorate pe parcursul acestei zile. Vă mulțumim pentru înțelegere! ”au anunțat reprezentanții Prefecturii.

 

[arve url=”https://youtu.be/ArXI-qhRT5w” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.