24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

FOTO/VIDEO: Aproape 200 de bistriţeni, la Marşul pentru păduri! „O zăpăceală imensă. Nu ne mai dăm seama cine este rău şi cine bun”

Bistriţenii nu au rămas indiferenţi: Aproape 200 de persoane au răspuns apelului Tăşuleasa Social, participând la Marşul pentru Păduri organizat la Bistriţa. Nu a fost vorba despre un marş politic, la fel cum nu poate fi vorba despre un singur vinovat în acest dezastru:

Bistriţenii au ieşit din nou astă-seară în stradă, la Marşul pentru Păduri. Tăşuleasa Social – organizaţia care a iniţiat evenimentul – a reuşit să scoată în stradă membri ai Clubului Lions, ecologişti, părinţi cu copii în cărucioare, profesori şi mulţi tineri care au demonstrat astfel că le pasă de tăierile ilegale ale pădurilor din România.

„Anul acesta am împlinit 15 ani de când Tăşuleasa face împăduriri cu mulţi oameni, mulţi voluntari, pentru a face păduri în locuri abuziv despădurite…”, a amintit Alin Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social. El a sosit în faţa Consiliului Judeţean alături de fratele său, maratonistul Tibi Uşeriu şi alţi voluntari Tăşuleasa.

Se conştientizează, în sfârşit, că avem o problemă serioasă cu pădurile din România – a mai remarcat Alin Uşeriu.

Acesta a subliniat că este vorba despre întrebări care îşi aşteaptă răspunsul: „Nimic nu iese din pădure fără ştirea celor care sunt responsabili s-o păzească. Dacă avem totuşi răspunsurile, iar de mâine pădurea ar putea fi mai bine gestionată – ar trebui să le ştim şi noi. Eu cred că cel mai bun aliat pentru pădurile din România este opinia publică, oamenii…

[arve url=”https://youtu.be/QIGPmucjNeE” /]

Pe undeva, este vorba şi despre un război artificial întreţinut, în care – din nefericire – au ajuns să moară şi oameni. „Este foarte rău. La toate aceste împăduriri şi acţiuni pe care le organizăm de 15 ani, noi primim drept răspuns o zăpăceală imensă, din care nimeni nu mai înţelege nimic… Nu ne mai dăm seama cine este cel rău şi cine este cel bun. Nu putem spune că toţi cei 18.000 de angajaţi de la Romsilva sunt hoţi sau toată industria lemnului e compusă din ticăloşi. Mi se pare că trebuie să punem întrebări, noi toţi…”, a mai spus Alin Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa Social.

Nu a fost vorba despre un marş politic. La fel cum nu poate fi vorba despre un singur vinovat de acest dezastru: în ultimii 30 de ani toţi sunt vinovaţi, iar problema pădurilor a devenit una transpartinică:

[arve url=”https://youtu.be/BdEdhHGsxpA” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...