4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

FOTO/VIDEO: Blocaje și trafic îngreunat, în Pasul Tihuța. 9 utilaje cu lamă încearcă să deszăpezească drumurile din zonă

Circulație este îngreunată în aceste momente, în Pasul Tihuța. De altfel, Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică pentru zona de nord-vest a țării. ANM a avertizat  asupra condițiilor meteorologice specifice de iarnă care vor afecta zona.

UPDATE 20.43:

În urma intervenției prompte a Secției De Drumuri Naționale Bistrița, a echipajelor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și a echipajelor de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, pe sectorul de drum DN 17 Pasul Tihuța se circulă normal, în condiții de iarnă.
Mulțumesc tuturor celor implicați în decongestionarea si fluidizarea traficului în pasul Tihuța”, a transmis prefectul Teofil Cioarbă.
În pasul Tihuța se circula alternativ, cu multe blocaje, în condiții de iarnă.
Se intervine pentru deszăpezire cu 9 utilaje cu lamă iar echipajele rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.
Se recomandă ca participanții la trafic să evite orice deplasare care nu este necesară în această perioadă.
Se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere și să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
Bistrița-Năsăud este sub cod portocaliu până la ora ora 24:00. Afectate sunt râurile din bazinele hidrografice Someşul Mare, Bistrița, Șieu.
FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite. Este posibil ca nivelurile unor râuri din bazinele hidrografice menţionate, să depăşească în acest interval COTELE  DE  APĂRARE.

Cititorii Bistrițeanul.ro au semnalat probleme și în Mureșenii Bârgăului.

Ne-au transmis și un film care ilustrează cum se circulă pe Valea Bârgăului:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.