1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO/VIDEO. Bugetul 2020, dezbătut public de bistrițenii cărora le pasă de soarta orașului

Dacă anul trecut, la dezbaterea referitoare la bugetul orașului sala de ședințe a Primăriei era aproape goală – în acest an bistrițenii s-au mobilizat mai bine. Oamenii au încercat să-i transmită primarului Ovidiu Crețu ce îi nemulțumește și cum își doresc să fie cheluiți banii publici. Cum a rămas cu subvenționarea taxei de salubritate? Cum am stabilit…

Primarul Ovidiu Crețu a prezentat azi la prânz bugetul de venituri și cheltuieli al orașului. După-amiază, sala de ședințe a Primăriei a găzduit și o dezbatere publică pe această temă.

Bistrițenii cărora le pasă de soarta orașului s-au arătat nemulțumiți de investițiile nesustenabile și inutile în Wonderland. Aquapark-ul promis de ani de zile nu le-a câștigat încrederea, iar pistele de biciclete pe care municipalitatea le va amenaja în acest an i-a pus pe gânduri. Bistrițenii sunt convinși că pistele de biciclete vor produce și mai mult haos în oraș și că acestea vor duce la desființarea unor parcări.

Este noaptea minții! Investițiile în Aquapark vor fi tot o gaură neagră pentru bugetul orașului – însă vara, nu iarna, cum este pârtia Cocoș!”, a comentat nemulțumit Florin Chereji. Ecologistul Marius Bălan a sugerat că așa cum a cumpărat fostul sediu al Băncii Țiriac, Primăria ar putea achiziționa și clădiri istorice precum Casa Ion Zidaru, noua casă de cultură a sindicatelor din Piața Mihai Eminescu sau fosta bibliotecă.

Cei mai mulți bistrițeni au vrut să afle când se vor asfalta străzile private sau celelalte străzi de pământ din Bistrița sau când se va moderniza strada Zăvoaie.

Suntem pe primul loc la atragerea de fonduri europene, avem cele mai multe apartamente reabilitate, avem foarte multe străzi reasfaltate. Deci stăm extraordinar de bine! Dar al cui este acest buget? Al bistrițenilor în niciun caz nu este. Căci dacă ar fi fost – nu ar fi arătat așa…”, a comentat Doris Rai, într-o intervenție.

Doris Rai a amintit de petiția depusă recent la Primărie, referitoare la diminuarea taxei de salubritate. „Am primit răspunsul dumneavoastră, am înțeles că nu este posibil așa ceva. Dar am înțeles din presă și că domnul viceprimar își dorește subvenționarea acestei taxe. Aș vrea să știu care este situația în acest moment. Având în vedere că în buget nu am regăsit-o nicăieri…

Cum rămâne, așadar, cu subvenționarea taxei de salubritate pe care bistrițenii o plătesc deja majorată cu 75%? Rămâne cum am stabilit…

[arve url=”https://youtu.be/zX3N9h4Z0gM ” /]

Toate intervențiile și comentariile pe marginea bugetului au fost înregistrate astă-seară la Primărie, urmând ca ele să se regăsească (sau nu) joi, 13 februarie, pe mesele consilierilor, atunci când ei vor și vota bugetul Bistriței.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.