-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

FOTO/VIDEO: Două case, cuprinse de flăcări în această noapte! Proprietarii au avut nevoie de îngrijiri medicale

Pompierii au avut noapte albă. Două case au fost cuprinse de flăcări. Ambii proprietari au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dacă unul a suferit atac de panică, celălalt a intrat după o butelie și s-a ales cu arsuri.

Salvatorii au avut de lucru în această noapte!

Puțin după ora 23.00, un apel la 112 anunța un incendiu în Ilva Mare. O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar proprietarul a suferit un atac de panică.

Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, la nivelul podului și acoperișului. Un bărbat în vârstă de aproximativ 56 de ani a suferit un atac de panică, a primit asistență medicală la locul intervenției, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital. Intervenția a durat aproximativ 3 ore. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de o sobă fără acumulare de căldură și un cos de fum neprotejat termic față de elemente ce se pot aprinde ușor”, au transmis reprzentanții ISU BN.

În această dimineață, la ora 07.00, un alt incendiu a fost anunțat, de această dată, în Romuli.

O casă și anexa acesteia, ambele construite din lemn, au fost cuprinse de flăcări.

Mai mult, proprietarul casei s-a aruncat în flăcări pentru a scoate o butelie, fiindu-i teamă să nu explodeze. S-a ales cu arsuri pe 15 la sută din suprafața corpului.

Pompierii militari și voluntari au găsit incendiul manifestându-se la un grajd, o lemnărie și o bucătărie de vara. De asemenea, casa de locuit a fost cuprinsă de flăcări, pe o suprafață de cca. 10 mp (perete exterior acoperiș). SVSU Romuli a asigurat protejarea locuinței și împreună cu pompieri militari năsăudeni au trecut la lichidarea incendiului.

Suprafața totală afectată de incendiu este de circa 50 – 60 mp, cu multe materiale combustibile (aproximativ 4 mc lemn de foc).

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 79 de ani a intrat în bucătăria de vară al cărui acoperiș era cuprins de flăcări pentru a scoate o butelie. A suferit arsuri de gradul I și II la nivelul fetei, mâinilor și corpului (aproximativ 15 % din suprafața corporală). A fost preluat de echipajul de prim ajutor SMUDD pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat transportul la spital. De asemenea, soția acestuia a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la locul intervenției și a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric – conductor electric defect la instalația anexelor”, transmit reprezentanții ISU BN.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...