15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Boierie la Prefectură! Șefa de cancelarie a încasat 10.000 de lei sub formă de indemnizații pentru alegeri

În caz că vă întrebați dacă merită efortul de a participa la organizarea alegerilor locale, parlamentare sau prezidențiale, răspunsul este simplu. Cu siguranță pentru unii – da! De exemplu, șefa de cancelarie a prefectului a încasat sub formă de indemnizații de alegeri nu mai puțin de 10.000 de lei.

Prefectura se numără printre instituțiile angrenate în organizarea alegerilor, fie ele locale, parlamentare sau prezidențiale. Asta nu intră în fișa postului angajaților, cei care se ocupă de diverse chestiuni organizatorice primind indemnizații separate de salariul.

Astfel, la fiecare scrutin există o hotărâre de Guvern care stabilește cuantumul indemnizațiilor persoanelor implicate în organizarea alegerilor, începând de la președinți de secții, operatori calculator, personal tehnic auxiliar și terminând cu persoane care fac parte din Biroul Electoral Central sau Județean.

Personalul prefecturilor este asimilat personalului tehnic auxiliar de pe lângă Birourile electorale județene. Personalul tehnic auxiliar din cadrul Instituțiilor Prefectului desemnat cu atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor se stabilește prin ordin al prefectului, iar plata indemnizațiilor se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Cam cât de generoase sunt aceste indemnizații? Ei bine, în cazul directorului Cancelariei prefectului, Bianca Danci, acestea au ajuns la 10.030 de lei, după cum se poate vedea în declarația acesteia de avere. Șefa Cancelariei a participat la organizarea alegerilor parlamentare.

Despre cine sunt femeile care-l consiliază și ajută pe prefectul Stelian Dolha puteți citi mai jos:

Și la Prefectură apar posturile ca ciupercile după ploaie. Cine sunt frumoasele care-l consiliază pe Dolha:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.