24.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Vaccinul Astra Zeneca NU mai are limită de vârstă la administrare

Autoritățile au anunțat ridicarea restricției de vârstă la administrarea vaccinului Astra Zeneca. Programările se pot face în platformă chiar și pentru persoanele peste 55 de ani.

Comitetul pentru Coordonarea Vaccinării a decis că toți cetățenii adulți ai României, indiferent de vârstă, vor fi vaccinați și cu serul Oxford/AstraZeneca, inoculat până acum doar persoanelor care aveau mai puțin de 55 de ani.

Anunțul a fost făcut ieri, după ce au apărut mai multe date științifice și și alte țări au ridicat restricțiile.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, serul AstraZeneca se bazează pe o formulă clasică (adenovirus), se administrează tot în două doze, dar rapelul este făcut la un interval mai mare, de până la 12 săptămâni de la prima doză.

Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

Potrivit comunicatului CCV, modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...