4.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

FOTO/VIDEO: Cele mai iubite jandarmerițe s-au pensionat! Dar rămân lângă parteneri:

Momente emoționante astăzi, când cele mai iubite jandarmerițe au spus ADIO carierei în domeniu. Zara și Dona au fost parteneri de nădejde în diferite intervenții. Dar azi s-au pensionat, și, deși nu vor mai „mbrăca uniforma”, rămân alături de partenerii lor. La domiciliu.

Zara și Dona, sunt două cățelușe care au slujit în folosul oamenilor. Alături de jandarmi, ani la rând, au fost prezente pentru a bucura pe cei mici, a proteja, a face „liniște”.

Zara  (Ogeva) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 19.09.2011) a atins vârsta de 9 ani, iar după 7 ani în slujba comunității, e momentul să se bucure de „bătrânețe”. Dona  (Rabaxa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.10.2013) ar mai fi avut încă doi ani în care ar fi putut să „lucreze”, dar s-a pensionat din cauze medicale, la sugestia veterinarului.

Relația dintre cele două cățelușe și partenerii lor a fost una de lungă durată, și astfel s-a creat o legătură aparte.

Au fost ca și copiii noștri”, au spus cei doi jandarmi care s-au ocupat de ele.

Din fericire, în urma unei reglementări legislative, câinii care au slujit în cadrul MAI pot să fie adoptați, la pensionare, de partenerii lor. Același lucru se va întâmpla și cu Zara și cu Dona, care vor ajunge la casa celor doi conductori ai lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin.

Cele două cățelușe au primit câte o medalie, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce au făcut.

„Am făcut o solicitare pentru încă doi câini. Aceștia ne vor fi trimiși de la Sibiu, de la centrul de instruire canină. Acolo sunt antrenați, timp de un an și opt luni, sau doi ani, și apoi trimiși în teritoriu, unde e nevoie”, a explicat Geta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ BN.

La Jandarmeria Bistrița au rămas acum Saşa (Roza – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 16.08.2013) şi Linda (Rebaha- câine de căutare-salvare în mediul natural, data naşterii: 02.12.2013)

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...