1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

FOTO/VIDEO: Cele mai iubite jandarmerițe s-au pensionat! Dar rămân lângă parteneri:

Momente emoționante astăzi, când cele mai iubite jandarmerițe au spus ADIO carierei în domeniu. Zara și Dona au fost parteneri de nădejde în diferite intervenții. Dar azi s-au pensionat, și, deși nu vor mai „mbrăca uniforma”, rămân alături de partenerii lor. La domiciliu.

Zara și Dona, sunt două cățelușe care au slujit în folosul oamenilor. Alături de jandarmi, ani la rând, au fost prezente pentru a bucura pe cei mici, a proteja, a face „liniște”.

Zara  (Ogeva) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 19.09.2011) a atins vârsta de 9 ani, iar după 7 ani în slujba comunității, e momentul să se bucure de „bătrânețe”. Dona  (Rabaxa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.10.2013) ar mai fi avut încă doi ani în care ar fi putut să „lucreze”, dar s-a pensionat din cauze medicale, la sugestia veterinarului.

Relația dintre cele două cățelușe și partenerii lor a fost una de lungă durată, și astfel s-a creat o legătură aparte.

Au fost ca și copiii noștri”, au spus cei doi jandarmi care s-au ocupat de ele.

Din fericire, în urma unei reglementări legislative, câinii care au slujit în cadrul MAI pot să fie adoptați, la pensionare, de partenerii lor. Același lucru se va întâmpla și cu Zara și cu Dona, care vor ajunge la casa celor doi conductori ai lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin.

Cele două cățelușe au primit câte o medalie, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce au făcut.

„Am făcut o solicitare pentru încă doi câini. Aceștia ne vor fi trimiși de la Sibiu, de la centrul de instruire canină. Acolo sunt antrenați, timp de un an și opt luni, sau doi ani, și apoi trimiși în teritoriu, unde e nevoie”, a explicat Geta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ BN.

La Jandarmeria Bistrița au rămas acum Saşa (Roza – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 16.08.2013) şi Linda (Rebaha- câine de căutare-salvare în mediul natural, data naşterii: 02.12.2013)

[arve url=”https://youtu.be/lBOSy4jZLo4″ /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...