14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

FOTO/VIDEO: Cu borcanele și lingurițele pe scenă, într-un concert plin de emoție și molipsitoare bucurie

Au fost momente unice și pline de magie, în concertul de iarnă al elevilor și profesorilor de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”. Cei mai mici dintre elevii școlii au urcat pe scenă înarmați cu borcane și lingurițe:

Ne-am umplut sufletele de bucurie și speranță, zilele trecute, într-un concert special susținut de elevii și profesorii Liceului de muzică „Tudor Jarda”.

Sala Centrului cultural Dacia a răsunat de colinde și poeme emoționante, sunete de clopoței și glasuri cristaline de copii. 

Atmosfera de sărbătoare s-a simțit din plin la Concertul de Iarnă al Liceului de muzică „Tudor Jarda”.

După doi ani de zile în care tradiționalul concert nu s-a putut desfășura, elevii și profesorii implicați în eveniment și-au pus sufletul pe tavă. Pentru a oferi spectatorilor clipe de neuitat. 

Sala a fost admirabil amenajată cu picturi inspirate de Nașterea Domnului – realizate de Andreea Porca (clasa a X-a B), Patricia Stupinean și Anamaria Popanton (clasa a X-a A). Acestea au fost coordonate de profesoara Doris Platon.

Spectacolul de Crăciun a debutat cu Povestea Spiridușilor. Profesoara Ana-Maria Dragonici i-a coordonat pe copiii din clasele primare. Au reușit să cucerească inimile tuturor cu un cântec de iarnă interpretat cu lingurițele – „la borcane”. 

Un alt moment de excepție: corul Excelsior (dirijor Ana-Maria Dragonici) și Muzica Militară, fanfara Garnizoanei Bistrița, dirijată de plt. adj. pr. Bogdan Bejinaru. Momentul muzical a fost completat de profesorii Ioana Popa și Cristian Conț. 

Orchestra Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, dirijată de profesorul Mihai Berchi, a reunit elevi și profesori deopotrivă. Ovidiu Patrașciuc, Răzvan Vasile, Manuela Filichi, Mihai Spîn, Bianca Timuș, Radu Tofan și Daria Vandici au făcut echipă cu elevii liceului. 

Sonia Fetti (clasa a XII-a B, prof. coordonator Alina Tomi) ne-a atras atenția să avem grijă cum privim lumea. Pentru că ea se va modela exact așa cum ne-o imaginăm noi…

Maria Magdalena Pop (clasa a XI-a B, coordonată de profesoara Olesia Panți) a interpretat poemul Ninge, de Otilia Cazimir.

Corul Allegretto coordonat de profesoarele Ana-Maria Dragonici și Bianca Vasile i-a cucerit pe părinți cu două cântecele de iarnă. Ionela Sot (clasa a XI-a B), alături de colegele sale din clasa a X-a B – Iulia Mureșan, Denisa Pop și Horia Tripon coordonați de prof. Alina Tomi – au interpretat Christmas Games…

Trio Flaut & Chitară, compus din Izabella Mesaroș (clasa a VI-a), Ariana Răzoare (clasa a X-a), Cristina Marin și Dragoș Popa – coordonați de profesoara Cristina Marin – au interpretat Sakura, Sakura, o prelucrare după un cântec japonez.

Patricia Cioancă, Gabriela Nicolae și Carina Conț (din clasa a V-a), coordonate de profesoara Ana-Maria Dragonici au smuls ropote de aplauze cu Noapte de Vis.

Loredana Curac (clasa a XI-a B, prof. coordonator Olesia Panți) ne-a emoționat cu o creație proprie: Suflet melancolic

Corul Armonia, dirijat de prof. Ana-Maria Dragonici și compus din elevi ai claselor V-VIII, a interpretat Whisper, de Greg Gilpin.

Daria Cuiesdean (clasa a XI-a B, prof. coordonator Olesia Panți) a recitat Al cerului copil, de Samy Lupu.

Un trio compus din două viori și pian – Patricia Stupinean, Tasia Avram și prof. Radu Tofan au interpretat Miniaturi pentru două viori și pian. Coordonator. Prof Ovidiu Patrașciuc.

Clementina Domide (clasa a XI-a B, coordonator prof. Olesia Panți) ne-a reamintit Nașterea Mântuitorului.

Adela Ursa (clasa a VIII-a, coordonată de prof. Ana-Maria Dragonici) a interpretat Mary, did you know. Cuceritor s-a dovedit și ansamblul de muzică tradițională (coordonat de profesoara Cristina Bălan). Îmbrăcați în costume tradiționale și opinci, elevii au cucerit admirația tuturor cu cele patru colinde tradiționale interpretate: 

Foto & Video @ Liceul de Muzică „Tudor Jarda”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: