21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO/VIDEO – DAKAR: Etapa 3, finalizată cu bine! Azi, cea mai lungă probă specială din concurs

Echipajele românești de la Dakar sunt în grafic. În ciuda unor mici probleme apărute, au reușit să termine și etapa a 3-a. Azi va avea loc etapa cu cea mai lungă probă specială. Mult succes!

Bistrița se mândrește cu trei reprezentanți în marea competiție din deșertul Arabiei Saudite. Mihai Ban cu Cheloo și Iacob Buhai cu Turdean Tudor se luptă cu dunele de nisip, încercând să facă față provocărilor din cei 8.000 de km ai concursului.

După ce etpa a 2-a a dat puține bătăi de cap echipajului Mihai și Cheloo, rapper-ul s-a arătat încrezător pentru etapa 3.

ETAPA 3 finalizată de ambele echipe. A fost ”rândul” lui Iacob și Tudor să aibă mici probleme

Ambele echipe au trecut cu bine de etapa 3, puțin modificată din cauza ploilor abundende căzute.

Mihai și Cheloo nu s-au mai împotmolit în dune

Mihai și Cheloo au bifat și etapa 3 din Dakar 2022, bucla Al Qaisumah 636.16 km (255,31 km de probă specială). A fost chiar o zi bună pentru ei! Nu au rămas blocați în dune ca în etapa precedentă, când au avut și ghinionul să se rupă cricul. Au făcut echipă bună cu Iacob și Tudor.

Sunt încrezători pentru ce urmează, adică cea mai lungă probă specială din Dakar 2022. Etapa a 4-a, Al Qaisumah – Riyadh, însumează 707 km, iar din aceștia 464,76 km sunt de probă specială.

Este o zi foarte lungă, dar rapidă în care numărul dunelor va fi mult mai mic comparativ cu etapele 2 și 3. Dar în care vor avea de trecut prin multe ueduri și zone cu vegetație. Din pricina ploilor din ultima perioadă, unele ueduri au apă în ele și deja organizatorii au trimis indicații pe unde pot fi traversate.

Am bifat trei etape, mai sunt nouă. 

Iar pentru cei care nu sunt familiarizați cu deșerturile iată și ce înseamnă ued (wadi) – vale largă caracteristică unor deșerturi cu fundul acoperit cu nisip și pietriș, prin care se scurg apele ploilor torențiale sau unele ape curgătoare nepermanente” au scris cei de la Transilvania Rally Ria Team pe Facebook.

 

Iacob și Tudor au avut mici probleme dar au reușit să le repare

Iacob și Tudor sunt pregătiți pentru cea mai lungă probă specială din această ediție – 464,76 km în etapa 4 ( Al Qaisumah – Riyadh).

Pe 4 ianuarie au avut ceva ghinion la coborârea de pe o dună din prima parte a probei. Au reușit să repare și să continue, doar că au fost forțați să ruleze mai încet decât și-au propus” au anunțat cei de la Transilvania Rally.

 

Mult succes, băieți, și azi!

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...