-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

FOTO/VIDEO. Dorel Vişan, la Bistriţa: „Omul i-a întors spatele lui Dumnezeu…”

„Atâtea lucruri ne despart de suflet, încât atunci când avem ocazia să ne apropiem – ar trebui s-o facem cu mai multă credinţă… Dacă l-aş parafraza pe înţeleptul Constantin Noica, aş spune că animalele şi păsările trăiesc care în văzduh, care pe pământ, care în ape, care sub pământ… Dar omul trebuie să trăiască în cultură şi în cunoaştere de sine… Şi nimeni nu este mai necunoscut omului decât el însuşi…”

Cuvintele de mai sus au fost rostite zilele trecute, la Sinagogă, de legendarul actor Dorel Vişan, invitat la Bistriţa alături de flautistul Ioan Bogdan Ştefănescu – fiul regretatului actor Eusebiu Ştefănescu.

[arve url=”https://youtu.be/1D_dYULJvj4″ /]

Flautul Fermecat 2019 / Flautul la Puterea Poeziei s-a intitulat emoţionantul recital poetic şi musical desfăşurat la Sinagogă.

Ioan Bogdan Ştefănescu – prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti – şi-a cucerit publicul cântând pe un flaut de aur masiv oferit de o companie japoneză.

Şi poezia trebuie să fie rugăciune – a mai spus actorul Dorel Vişan, referindu-se admirativ la Sinagoga din Bistriţa. „Pentru că poezia nu se limitează numai la literatură. Poezia este viaţă. Un mare cărturar spaniel spunea despre poet că el este un animal de apă, care trăieşte pe uscat şi vrea să zboare… Este cea mai frumoasă definiţie a poetului, a sensibilităţii, a omului care gândeşte în basme şi vorbeşte în poezii, cum spunea Eminescu…”, a mai spus Dorel Vişan.

Actorul clujean a recitat versuri din Blaga, Eminescu şi Coşbuc, povestind şi interacţionând cu publicul din Bistriţa, înainte de fiecare poem recitat.

[arve url=”https://youtu.be/Jl9ET-NYRDs” /]

Şi mâine, 4 iulie, de la ora 19:00, se anunţă un recital de excepţie, la Sinagogă: Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc” şi Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură îi invită pe melomanii din Bistriţa la un recital susţinut de unul dintre primii 10 violonişti ai lumii – Roman Kim.

De origine georgian, violonistul Roman Kim va fi însoţit la Bistriţa de Camerata Michael Haydn de la Filarmonica din Oradea, dirijată de Brian Liao.

Roman Kim va susţine la Sinagogă un recital din concertele de vioară compuse de Bach, dar şi partituri celebre din Tartini (Il Trillo del diavolo), Mozart (Divertimento in F) sau parafraze musicale după Traviata lui Verdi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.