14.1 C
Bistrița
luni, iunie 14, 2021

FOTO/VIDEO: DRAMA unei mame din Beclean. Zdrobită sistematic în bătaie, sub ochii copiilor

De aproape un an de zile, trei copilași cu vârsta sub 10 ani trăiesc într-o frică și teroare continuă. Tatăl a escaladat de la vorbe dure la bătăi serioase, copila de trei anișori scăpându-și mama de sub bătaia tatălui. Ieri judecătorii au emis ordin de protecție.

Mi-e fică de tati” se aude printre urlete și suspine, în timp ce fetița de trei anișori se prinde de brațele mamei.

Aceasta este doar o mică parte din „tabloul” unei familii din Beclean.

Alina și Vicențiu D. sunt căsătoriți de 12 ani și au trei copii, de 3, 6 și 8 ani. Totul a decurs ca-n orice familie, cu suișuri și coborâșuri, până în vara anului trecut. Atunci Alina ar fi aflat că soțul ei o înseală, și de aici au degenerat lucrurile.

Primul ordin de protecție

Dacă la început bărbatul folosea doar violența verbală, în august 2020, acesta ar fi lovit-o, aruncând cu un scaun auto de copii după ea, învinețind-o.

Alina ar fi tăcut, până spre final de septembrie, când, și-a făcut curaj să le spună alor ei chinul prin care trece și episoadele de bătaie repetate.

Deși trecuse ceva timp de la momentul în care a lovit-o, medicul legist, când a analizat-o, i-a dat încă 60 de zile necesare pentru vindecare. Atunci am obținut primul ordin de protecție împotriva lui”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, avocata Alinei.

Va emite un ordin de protecţie împotriva pârâtului pentru o perioadă de 6 luni, dispunând următoarele măsuri:

  • evacuarea temporară a pârâtului din locuinţă;
  • reintegrarea victimei şi a copiilor în locuinţa familiei;
  • obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 metri faţă de victimă;
  • obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 metri faţă de reşedinţa victimei;
  • interzicerea oricărui contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima.

Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 m faţă de copiii victimei şi ai agresorului, ca fiind neîntemeiată” scrie pe portalul instanței.

În acest timp, Alina a intentat și divorțul, dosarul fiind înregistrat în 7 decembrie 2020 la judecătoria Beclean.

Iubirea învinge tot

Vicențiu ar fi reușit să se întâlnească totuși cu Alina, după emiterea ordinului de protecție.

I-a cerut iertare, i-a spus că vor să fie o familie, că vrea să fie tată pentru copii. A profitat de slăbiciunea clientei mele, care îl iubește și care e foarte religioasă și crede în conceptul de familie, și de familie normală, cu mamă și tată și copii. A reușit să o convingă să-și retragă plângerea penală și să renunțe la ordinul de restricție”, a mai explicat avocata Alinei.

Astfel, în februarie  2021, chinul a reînceput. Vicențiu ar fi devenit și mai abuziv, atât verbal cât și fizic. Conform avocatei, i-ar fi interzis Alinei să primească în vizită pe cei din familia ei. Chiar ar fi „blocat” strada pe care stau și ar fi verificat mașinile, ca să știe cine vine în vizită.

Acum scandalurile s-ar învârti în jurul partajării averii pe care cei doi o au. Vicențiu ar vrea ca Alina să renunțe și să-i lase lui TOT.

La un moment dat, a început să scoată lucrurile din casă, pe motiv că e casa lui. Copiii plângeau și se lipeau de Alina, spunând că le e frică.

Deși a fost extrem de violent verbal și a luat lucrurile de prin casă, și a mai avut antecedente, judecătorii nu au vrut să mai emită ordin de protecție. A mai primit cel provizoriu, emis de polițiști, dar judecătorii au decis că e DE AJUNS. Deși, conform legii 217/2003,  pot emite un astfel de ordin pentru PREVENIREA violenței în familie”, a mai spus avocata Alinei.

Copila de 3 ani, „salvatoarea” mamei

La cele mai crunte episoade de violență a fost martor și fetița de 3 anișori.

Fetița i-a povestit bunicului ei că era în casă cu mama și tata. Și că acesta i-a spus Alinei că dacă nu renunță la casă, aruncă soda caustică pe amândouă. Nu a știut fetita să spună corect soda caustică. Dar era acolo. Și a mai fost prezentă când bărbatul ar fi vrut să o strângă cu cureaua de gât pe Alina. Atunci i-ar fi spus că o pune să-și scrie bilet de adio cu mâna ei și o spânzură de un copac din grădină. Și astfel, și dacă stă câțiva ani în închisoare, când iese, toată averea e a lui”, a mai povestit avocata.

Ultimul episod a avut loc în 25 mai.

Neînțelegerile au început afară. A luat-o la palme și pumni, a târât-o de păr până în casă și acolo a început să o lovească cu cureaua. S-a oprit pentru că fetița cea mica plângea să o lase pe mami în pace, și a lăsat-o să meargă să o calmeze pe copilă, că nu suporta plânsul. A fost poliția ulterior, i-a dat ordin de protecție provizoriu și am cerut judecătorilor ordin de protecție pe 6 luni”, a mai spus avocata.

Ieri, judecătorii din Beclean au dispus emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni de zile.

Nu e normal ca atâta timp cât există lege prin care poți să previi violența în familie, să nu se emită ordin de protecție. Trebuie neapărat să existe lovitură, altfel NU se emit astfel de ordine de către judecători”, a spus avocata Alinei.

O nouă modificare legislativă prevede monitorizarea cu brățări electrice a agresorilor. Totuși, aplicabilitatea acestei legi și montarea EFECTIVĂ a brățărilor s-ar putea să fie valabilă DOAR din 2022.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...