14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

FOTO/VIDEO ECO Ride sau cum a transformat o bistrițeancă o experiență dintr-o vacanță în Cipru într-un inedit și ecologic business

De aproape o săptămână, amatorii de plimbări pe două roți pot să închirieze trotinete, scutere, karturi pentru copii și chiar hoverboard-uri chiar în parcul municipal. Totul după ce o bistrițeancă a transformat o experiență dintr-o vacanță în Cipru într-un inedit business. Acesta a fost dezvoltat cu ajutorul unei finanțări prin programul Start UP.

Aventura Oanei Ciocan a început în 2019, când s-a hotărât să profite de finanțările prin programul Start Up să își dezvolte propriul business. Ideea deschiderii unui punct de închiriere cu vehicule electrice i-a venit într-o vacanță petrecută cu familia în Cipru.

„Ideea ne-a venit de la un concediu în Cipru, unde am folosit seară de seară trotinetele acestea pentru adulți. Ne-au plăcut foarte mult și am spus că ar prinde și la noi, pentru că nu este așa ceva. Am înțeles că ar mai fi ceva similar la Sibiu”, povestește Oana Ciocan.

Costurile proiectului le-a suportat ea, iar prin programul Start Up i s-a asigurat o finanțare de 40.000 de euro. Cu ajutorul acesteia, bistrițeanca a achiziționat 65 de echipamente, în total, toate electrice.

Cu toate că pandemia a pus puțină frână afacerii, săptămâna trecută s-a deschis primul punct ECO Ride Bistrița. Acesta este situat în parcul municipal, în apropiere de Sala Polivalentă, în cadrul complexului Casa EMA.

Cei de la ECO Ride Bistrița pun la dispoziție 25 de scutere, dintre care 15 Volta, 15 karturi pentru copii, 10 trotinete și 10 hoverboard-uri. Copilașii pot folosi karturile de la vârsta de 4 ani. Pentru a se asigura că pot să le controleze, echipa ECO Ride Bistrița oferă o mică consultanță și probă înainte.

„Am avut chiar acum câteva zile un grup de 18 persoane, care au închiriat 9 scutere. Au fost foarte încântați, le-a plăcut foarte mult experiența. Până în prezent n-am avut clienți nemulțumiți”, mai spune Oana Ciocan.

Cine închiriază orice vehicul electric primește și echipament de protecție, căști, cotiere și genunchiere. Acesta sunt închiriate din Parcul Municipal, iar la expirarea timpului sunt aduse tot aici. Din luna septembrie, ECO Ride Bistrița mai deschide un punct pe strada Nicolae Titulescu nr. 5. Acolo vor fi însă doar echipamentele mai mari, cu care se poate circula în oraș.

Unde putem circula cu vehiculele electrice și cu ce viteză:

Cu scuterele, trotinetele, karturile sau hoverboardurile se poate circula pe pistele special amenajate pentru bicicliști, dar și în zonele unde circulația autoturismelor este limitată la 50 km/h. Cei care le închiriază pot să circule cu maxim 25 km/h, aceasta fiind viteza legală permisă. Până acum, cele mai „solicitate” au fost karturile pentru copii și scuterele.

Prețurile pornesc de la 8 lei pentru 10 minute petrecute cu unul dintre vehiculele elecrice și ajung la 38 de lei, pentru închirierea pentru o oră. Scuterele și trotinetele pot fi închiriate și pentru o zi, însă doar dacă se anunță cu o zi înainte. Asta pentru că trebuie încărcate și pregătite. Cei care le închiriază primesc și un încărcator, cu care pot să le încarce când li se termină bateria.

Oana are și două „ajutoare” de nădejde: cei doi copilași de 3 ani și jumătate și respectiv 7 ani. Dacă fetița de trei ani și jumătate a testat până acum doar karturile, băiatul cunoaște în detaliu toate echipamentele și le-a încercat pe toate, mai puțin scuterele.

Curajul bistrițencei de a dezvolta un business cu vehicule electrice este cu atât mai mare, cu cât n-a avut nicio tangență înainte cu acest domeniu. Oana Ciocan a lucrat înainte în imobiliare și transporturi internaționale de mărfuri.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Bună idee, dar din păcate nu pentru parcul ăsta așa de mic și de aglomerat! Nu era suficient că anumiți bicicliști circulau pe unde nu trebuia, asta ne mai lipsea sa circule bezmeticii cu 25km/ oră prin parc unde sunt o grămadă de copii mici care nu știu să se ferească din calea lor. Mai mult decât atât circulă și pe spatiile verzi printre copii, asta până la un accident unde se va lăsa cu scandal mare cu siguranță!😡 Poliția locală ar trebui să ia măsuri!

  2. Un haos total. Sunt mămică și efectiv nu mai ai unde sa plimbi copilul în liniște. Nu știam de unde au apărut aceste trotinete cu care se circula haotic și cu viteza. Cum a spus și doamna în mesajul de mai sus, politia locala sa își facă treaba. Deși dacă afacerea doamnei aduce bani primăriei, ma îndoiesc ca se va sesiza cineva. Sa vina banii, adio liniște!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...