17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO/VIDEO: Elevii Liceului cu Program Sportiv au dansat azi în curtea școlii! Au celebrat, astfel, o zi foarte importantă

Elevii şi profesorii Liceului cu Program Sportiv din Bistriţa au ieșit azi în curtea școlii la o porție de muzică și dans – o activitate în cadrul proiectului Erasmus + Terra Community and Ethics of the Future.

„Suntem în cel de-al doilea an al proiectului coordonat de Liceul cu Program Sportiv, un proiect care are drept parteneri școli din Polonia, Croația și Slovenia. Momentul de astăzi reprezintă o activitate în cadrul acestui proiect, dar marchează, totodată și Ziua Mondială a Consumatorilor. Urmează Caravana Ecosohia, o dezbatere on-line și o întâlnire în luna mai, la Bistrița, la care vor participa toți elevii și profesorii parteneri în acest proiect…”, a explicat profesoara Carmen Berințan.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/IDbpA8tdIvw” /]

„În proiectul Erasmus în care suntem implicați, am avut azi o activitate menită să promoveze Ziua Consumatorului, sărbătorită în fiecare an pe 15 martie, pentru a atrage atenția asupra drepturilor pe care consumatorii le au. Președintele american JF Kennedy  a susținut un discurs în 15 martie 1962, în care definea pentru prima oară drepturile consumatorului și sublinia că există patru drepturi fundamentale care trebuie respectate – dreptul la securitate, dreptul la informație, dreptul de a fi ascultat și cel de a alege liber produsele şi serviciile…”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro profesoara Alexandra Mihăilă, adăugând că la flashmob au participat copii din clasa a VIII-a și a IX-a, de la profilurile Sportiv și Protecția Mediului.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor a fost celebrată pentru prima dată pe 15 martie 1983 iar de atunci a devenit o importantă ocazie pentru mobilizarea și informarea cetățenilor în ceea ce privește cunoașterea drepturilor care le revin în calitate de consumator.

  

Impecabil s-au mobilizat și elevii Liceului cu Program Sportiv din Bistrița, care au organziat un flashmob astăzi, la prânz, în curtea școlii, marcând astfel importanța acestei zile.

Dansul lor nu a durat decât câteva minute, însă a fost de efect, fiind urmărit de profesorii și colegii dansatorilor chiar și de la geam, de la etajele suprioare ale clădirii, fiind aclamat și întâmplinat cu urale.

„Au fost foarte încântați să participe și foarte supărați că au greșit un pas la un moment dat. Mi-au plăcut tare mult, și chiar s-au implicat – știu pentru ce au făcut acest flashmob, ei și-au stabilit coregrafia, și-au ales muzica…”, a mai precizat Alexandra Mihăilă.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...