14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

FOTO/VIDEO – EMOȚIONANT: Lanul de lavandă realizat de doi băieți a dat speranță unei femei încercate de soartă

A fost weekendul MOV în județ. Bistrițenii, și nu numai, au luat cu asalt lanurile de lavandă. Dar unul, realizat de un economist și un inginer de mediu, a redat speranță unei femei încercate de soartă.

De trei weekenduri încoace, lanurile de lavandă din județ au așteptat vizitatori.

În acest weekend a fost APOGEUL. Lavanda în toată splendoarea ei, înainte de a fi recoltată, i-a atras ca un magnet pe bistrițeni, dar nu numai pe ei.

În acest an, pentru prima dată, și-a așteptat vizitatorii și lanul de lavandă de la Nușeni. Un economist și un inginer de mediu s-au încăpățânat să arate că și băieții pot crea ceva frumos.

Ne place că au amenajat și ALTCEVA. Colțul pentru copii, colțul tradițional, hamacele din pădure. Mai ai și altceva de făcut, decât să te bucuri de lavandă. Aici ne-am putut bucura cu toată familia”, au spus cei care au vizitat lavanda de la Nușeni.

Cristi și Sergiu au știut că doar prin creativitate și elemente noi poți face față concurenței. Mai ales că ei au lavanda tânără și abia acum „au intrat pe piață”.

În ultimii trei ani s-au ocupat de prelucrarea hectarului de teren și plantarea lavandei. Au fost trei ani în care NU au avut beneficii deloc. A fost doar multă muncă (pe lângă jobul lor), ajutorul familiei, determinare și un vis care abia acum începe să devină realitate.

Munca din acești ani le-a fost răsplătită însă acum, peste așteptări

Ultimul „element” inserat pentru poze, în lanul de lavandă, a fost atracția zonei și CHIAR a adus speranță.

Toate lanurile cu lavandă au bicicletă, scaune, mici corturi, arcade. Am vrut să aducem ALTCEVA. Așa că am gândit aripile de înger. A fost atracția zonei. Dar cel mai emoționant moment a fost când o doamnă a venit la noi și ne-a spus că are cancer și face chimioterapie. Și că atunci când a văzut poza cu aripile în lavandă a spus că NEAPĂRAT trebuie să ajungă. Și că experiența i-a adus speranță!”, a explicat Sergiu, cel ce oferea fotografii profesionale celor ce solicitau acest lucru.

În hamace, cu pahare de vin în mână, stând pe baloți de fân, jucându-se cu Blackie sau pozându-se în lavandă, atmosfera de la Nușeni a fost una de poveste. Vizitatorii NU se mai dădeau duși.

Am rămas surprinși și noi de câtă lume a venit. Nu ne așteptam. Mai ales că sunt și alte lanuri de lavandă, și a fost și un festival în acest weekend. Dar asta ne-a dat un imbold să mergem mai departe. Înseamnă că ceea ce am făcut e bine, e frumos. Iar la anul vom aduce și alte elemente noi”, au promis Cristi și Sergiu.

Băieții sunt azi la adunat lavanda, o vor distila și vor pregăti diferite produse cu parfum de lavandă. 

Nu ne limităm la două-trei weekenduri cu lanul de lavandă. În tot timpul anului facem câte ceva. De exemplu, anul acesta am făcut mărțișoare din lavandă. Unul lucra ziua, celălalt noaptea. Totul manual. Am făcut lumânări de Paște. Vom pregăti acum diferite produse. Vrem să oferim oamenilor ceva și când lavanda nu e în floare!”, au spus cei doi antreprenori.

Așa că, dacă nu ați ajuns în lavandă, puteți simți bucuria pe care o aduce parfumul ei. Și vă puteți bucura de beneficiile ei. Pe băieți îi găsiți pe Facebook Atelierul Dealul cu Lavandă.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Daca nu se maresc salariile minime pe economie, sa ramana oamenii in mana cu cel putin 2500 – 3.000 de lei ( ceea ce inseamna 4500-5500 de lei salar brut ) , nu merge nimeni. Mai bine stau in somaj, ajutor social sau efectiv se duc la munca in strainatate, unde raman in mana de la 1500 de euroi in sus / lunar . Singura solutie viabila este sa angajeze pensionarii care la privat, pot cumula pensia cu salariul oferit , desi nu prea cred io ca cineva munceste pe banii oferiti aici in tzara , indiferent ce pensie ar avea .
  Cine nu este in stare sa ofere aceste salarii, inseamna ca este ” afacere de familie ” si n-are decat sa munceasca acolo el, nevasta-sa si copii lui daca vor . Daca guvernantii nu pricep asta, cred ca tzara asta se va desfiintza efectiv, ca toti vor fugi din ea sa munceasca ptr straini si sa contribuie acolo ptr pensii si nevoi sociale .
  Pe salar de 1340 de lei / luna… ( minimul pe economie ) nici dr.acu nu merge sa-si manance zilele si nervii cu niste patroni zgarciti, hapsini si fu.tu.tzi in icre … !

  • Ești chiar Gică Contra!
   Nu am înțeles comentariul ce legătură are cu articolul ??!
   Mergi intr-un lan de lavanda, sa te destresezi.
   O zi frumoasă!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?