-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

FOTO/VIDEO: Hărnicia, bat-o vina! Nici amenzile primite de la polițiști n-au oprit un constructor să lucreze în miez de noapte

Un constructor dă dovadă de o hărnicie ieșită din comun. Pe strada Ioan Sabău din Bistrița se lucreasză zi și noapte la ridicarea unor blocuri. Nici amenzile primite azi-noapte de la polițiști nu l-au oprit pe acesta să lucreze cu dedicare.

De pe la mijlocul lunii august, pe strada Ioan Sabău din Bistrița se lucrează cu dedicare la ridicarea unor blocuri de locuințe. Localnicii din zonă sunt însă supărați. Constructorul lucrează ZI și NOAPTE, fără să-i pese de zgomotul care îl produce.

Și azi-noapte muncitorii lucrau la lumina farurilor utilajelor. În miezul nopții, după mai multe apeluri la poliție, localnicii au scris și redacției Bistrițeanul.ro.

Bună seara și vă rog să mă scuzați pentru ora târzie. Mă numesc Nutica D., locuiesc pe str Ioan Sabău. În spatele casei mele se construiesc două imobile, locuințe colective. În 9 august au primit autorizația de construcție. În 12 au decopertat și în 14 au săpat. Nu respectă niciun program, nici dimineața, nici seara. 

Acum, constructorul Davidan Imobile, beneficiar Multi Recycling e foarte grăbit. La ora la care vă scriu (n.r. 23.50) încă se toarnă betoane. Am sunat la poliția municipiului, la ora 22.10. A venit un echipaj, a stat câteva minute și a plecat. Am sunat din nou la poliția municipiului, am întrebat de ce nu s-a făcut ceva și răspunsul a fost: păi ce să facă, să-i pună mâna pe volan să întrerupă lucrările?!? Că firma a închiriat utilaje și trebuie să termine treaba!

Ăsta e răspuns de organ de ordine publică? Am întrebat ce să fac, pentru că sună atât de tare, e zgomot. A zis că să sunăm la cei care le-au dat autorizația.

Au mai sunat două persoane din zonă, mi-a spus polițistul. Am sunat și la 112. Am cerut să vină un echipaj, au venit, au vorbit și au plecat. Lucrările continuă. Ce să mai facem? E un deranj total!”, ne-a scris bistrițeanca.

Nici amenzile nu l-au oprit din „dedicare”

Atât la apelul direct al localnicilor din zonă, cât și la cel prin 112 a fost trimis în zonă un echipaj al Poliției Locale Bistrița.

De două ori a mers echipajul acolo. De ambele dăți i s-a pus în vedere constructorului să stopeze lucrările, dată fiind ora târzie la care se lucra. În ambele dăți a fost amendat. Însă NU a vrut să se conformeze, spunând că are utilajele închiriate și el trebuie să finalizeze lucrările.

L-am sancționat, dar nu i-a păsat. Nu ar fi avut colegii ce să mai facă. Nu se puteau pune în calea utilajelor. L-au sancționat dar NU a vrut să se oprească din lucru!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

Localnicii spun că ar mai fi o problemă: Una scrie în acte, alta se construiește

Mai mult, localnicii susțin că deși pe pancartă scrie că sunt locuințe colective mici, planul și realitatea nu coincid.

Conform informațiilor făcute publice, e vorba de locuințe colective de mici dimensiuni. Așa zic ei, respectiv de 16 și 30 apartamente. În autorizația de construcție a clădirii din spatele casei mele e S + P + 2E, iar în anexele din dosarul de autorizare e S + P + 2E + ER. Am cerut primăriei documentele, ne-au trimis doar câteva planșe, cu fațadele. Am depus cerere sa vedem dosarul, însă ne-au refuzat. Au spus că vom fi anunțați telefonic când să venim să le vedem.

Noi avem un dosar întreg cu petițiile noastre la primărie și cu răspunsurile date.

Și la ISC București avem depuse petitii. Primarul a spus în presă că vor fi locuințele colective, nu mai mari de 6 apartamente. Sunt numai minciuni! Am sesizat Inspecția în Construcții, Disciplina în Construcții, nimeni nu ia nicio măsură. Sunt inerți!”, ne-a mai scris bistrițeanca.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.