FOTO/VIDEO: Localnicii din TREI comune, avertizați prin Ro-Alert despre codul portocaliu de inundații

FOTO/VIDEO: Localnicii din TREI comune, avertizați prin Ro-Alert despre codul portocaliu de inundații

O luăm de la capăt! Județul nostru este din nou sub cod portocaliu de inundații. Localnicii din trei comune au fost avertizați prin Ro-Alert. DN17 este inundat, la fel și mai multe curți. Se ia în calcul inclusiv evacuarea unora.

ANM a emis din nou cod portocaliu de inundații. La doar câteva zile, localnicii din trei comune bistrițene retrăiesc groaza de la începutul săptămânii trecute.

„A fost alertată populația prin sistemul RoAlert cu privire la codul portocaliu de inundații (valabil până mâine 01.06.2019, la ora 06:00) ce vizează comunele: Budacu de Jos, Dumitrița și Cetate. Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță persoanelor, animalelor și bunurilor”, anunță ISU BN.

Încă de ieri județul nostru a fost pe cod galben de inundații, așa că în numeroase zone, apa încă dădea bătăi de cap localnicilor.

La ora 12:00, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bistrița intervenea cu o motopompă în localitatea Măgurele pentru evacuarea apei din beciuri.

„În urma precipitațiilor căzute, în localitatea Rebra sunt mai multe curți inundate, iar DN17D este inundat, dar practicabil între localitățile Feldru și Ilva Mică”, anunțau în urmă cu câteva minute reprezentanții CJSU BN.

Imaginile foto și video sunt de pe Valea Ghinzii și din localitățile Satu Nou, Cetate, Rebra și Dorolea.

UPDATE 19:00

În urma avertizarilor hidrologice cod portocaliu, de la ora 17:00 a fost activată grupa operativă și CJCCI.

La această oră, pe lângă drumurile blocate și traficul feroviar are de suferit.

„DN17D inundat în loc. Rebrișoara și între Feldru și Ilva Mică. De asemenea și DJ172B Rebra și Parva este blocat de aluviuni. Se lucrează cu buldoexcavatoare pentru deblocare. Pentru remedierea problemelor intervine SVSU  și 2 operatori economici”, informează CJSU BN.

Și drumul județean dintre Dorolea și Cușma este blocat de aluviuni.

Din cauza inundațiilor, trenul accelerat 1831 este garat în gara din Feldru. Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe șinele de cale ferată. Persoanele care se aflau în tren vor avea de așteaptat acum până la deblocare.

UPDATE 19:30

CODUL PORTOCALIU DE INUNDAȚII A FOST PRELUNGIT PÂNĂ ÎN 1 IUNIE, ORA 9:00!

Situația este gravă și în localitățile Monor și Gledin, unde aproximativ 20 de subsoluri sunt inundate. Pentru evacuarea apei intervine SVSU cu trei motopompe.

Echipele de intervenție au decis să închidă DN17D la ieșirea din Rebrișoara înspre Nepos pentru ca intervențiile să se desfășoare cât mai bine.

Echipaje ale Secției de Pompieri Năsăud acționează în localitățile Rebrișoara și Rebra cu trei motopompe.

UPDATE 20:43

Circulația pe calea ferată a fost reluată, trenul din gara Feldru punându-se în mișcare.

Drumul județean dintre Dorolea și Cușma a fost deblocat.

DN17D – Rebrișoara – Nepos

UPDATE 21:35

Coloana de mașini formată din cauza drumului inundat dintre Feldru și Nepos, se mișcă încet. De curând au dat voie și mașinilor mari să treacă prin zonă.

UPDATE 22:30

Circulația s-a reluat în zonă, după mai bine de trei ore și jumătate. Chiar dacă apa nu s-a retras integral, mașinile au fost lăsate să treacă, atât cele mari cât și cele mici.

Primăria Bistrița încasează anual peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică noiembrie 17, 2019 - Municipalitatea desfășoară în această perioadă cel mai amplu program de reabilitare termică a blocurilor de locuit. Parte din finanțare este asigurată din fonduri europene, parte de primărie și parte din buzunarul bistrițenilor. Anual, municipalitatea încasează peste 100.000 de euro sub formă de taxă de reabilitare termică.
POVEŞTI DIN SAT: Lidia noiembrie 17, 2019 - Se întâlnesc în fiecare an, la Luminație. Este locul în care nu poate lipsi niciunul dintre ei. De obicei, îşi scriu înainte. Se caută și peste an.
VIDEO – Ioan Turc: Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască! noiembrie 17, 2019 - Ioan Turc, președintele PNL BN, a promis ieri, în fața Președintelui, că liberalii îi vor bate pe PSD-iști ”foarte, foarte rău”, în al doile tur de scrutin. ”Și PSD știe că avem cel mai bun candidat, dar nu pot să recunoască!” a declarat acesta.
REȚETA FERICIRII: Jumătate de viață-n Mexic, jumătate în Bistrița! Plus iubire în toate! noiembrie 17, 2019 - Cine a cunoscut-o pe Florentina Pop, fostul manager al Pensiunii Miracolo, nu poate spune decât că e o persoană fericită. Iar rețeta pentru acest lucru ni l-a spus chiar ea. Jumătate de viață în Mexic, jumătate la Bistrița. Multă iubire în tot ce faci și accentul pe oameni.
ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat.