20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

FOTO/VIDEO: Localnicii din TREI comune, avertizați prin Ro-Alert despre codul portocaliu de inundații

O luăm de la capăt! Județul nostru este din nou sub cod portocaliu de inundații. Localnicii din trei comune au fost avertizați prin Ro-Alert. DN17 este inundat, la fel și mai multe curți. Se ia în calcul inclusiv evacuarea unora.

ANM a emis din nou cod portocaliu de inundații. La doar câteva zile, localnicii din trei comune bistrițene retrăiesc groaza de la începutul săptămânii trecute.

„A fost alertată populația prin sistemul RoAlert cu privire la codul portocaliu de inundații (valabil până mâine 01.06.2019, la ora 06:00) ce vizează comunele: Budacu de Jos, Dumitrița și Cetate. Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță persoanelor, animalelor și bunurilor”, anunță ISU BN.

Încă de ieri județul nostru a fost pe cod galben de inundații, așa că în numeroase zone, apa încă dădea bătăi de cap localnicilor.

La ora 12:00, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bistrița intervenea cu o motopompă în localitatea Măgurele pentru evacuarea apei din beciuri.

„În urma precipitațiilor căzute, în localitatea Rebra sunt mai multe curți inundate, iar DN17D este inundat, dar practicabil între localitățile Feldru și Ilva Mică”, anunțau în urmă cu câteva minute reprezentanții CJSU BN.

Imaginile foto și video sunt de pe Valea Ghinzii și din localitățile Satu Nou, Cetate, Rebra și Dorolea.

UPDATE 19:00

În urma avertizarilor hidrologice cod portocaliu, de la ora 17:00 a fost activată grupa operativă și CJCCI.

La această oră, pe lângă drumurile blocate și traficul feroviar are de suferit.

„DN17D inundat în loc. Rebrișoara și între Feldru și Ilva Mică. De asemenea și DJ172B Rebra și Parva este blocat de aluviuni. Se lucrează cu buldoexcavatoare pentru deblocare. Pentru remedierea problemelor intervine SVSU  și 2 operatori economici”, informează CJSU BN.

Și drumul județean dintre Dorolea și Cușma este blocat de aluviuni.

Din cauza inundațiilor, trenul accelerat 1831 este garat în gara din Feldru. Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe șinele de cale ferată. Persoanele care se aflau în tren vor avea de așteaptat acum până la deblocare.

UPDATE 19:30

CODUL PORTOCALIU DE INUNDAȚII A FOST PRELUNGIT PÂNĂ ÎN 1 IUNIE, ORA 9:00!

Situația este gravă și în localitățile Monor și Gledin, unde aproximativ 20 de subsoluri sunt inundate. Pentru evacuarea apei intervine SVSU cu trei motopompe.

Echipele de intervenție au decis să închidă DN17D la ieșirea din Rebrișoara înspre Nepos pentru ca intervențiile să se desfășoare cât mai bine.

Echipaje ale Secției de Pompieri Năsăud acționează în localitățile Rebrișoara și Rebra cu trei motopompe.

UPDATE 20:43

Circulația pe calea ferată a fost reluată, trenul din gara Feldru punându-se în mișcare.

Drumul județean dintre Dorolea și Cușma a fost deblocat.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=hMicvlWlbI4&feature=youtu.be” /]

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=QxNdnEkpElw” /]

DN17D – Rebrișoara – Nepos

[arve url=”https://www.facebook.com/victoria.dana/videos/3050693561637659/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

UPDATE 21:35

Coloana de mașini formată din cauza drumului inundat dintre Feldru și Nepos, se mișcă încet. De curând au dat voie și mașinilor mari să treacă prin zonă.

[arve url=”https://youtu.be/9PxDt071QsE” /]

UPDATE 22:30

Circulația s-a reluat în zonă, după mai bine de trei ore și jumătate. Chiar dacă apa nu s-a retras integral, mașinile au fost lăsate să treacă, atât cele mari cât și cele mici.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=ENmbDo5Ndac&feature=youtu.be” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.