10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

FOTO/VIDEO: „Lupii tineri” atacă, în sfârșit! În stradă, pentru că „își bat joc de noi pe față. Fără nicio remușcare…”

„Într-adevăr, ar trebui să fie în stradă mult mai mulți tineri… Noi urmează să trăim aici mulți ani de-acum încolo. Și dacă noi nu alegem să schimbăm ceva… atunci cine? Este important ca tinerii să fie aici pentru viața lor… Mi se pare că cei de la guvernare își bat joc de noi pe față. Fără nicio remușcare…”, s-a revoltat Dora, în vârstă de 17 ani, astă-seară, la protestul organizat în fața Prefecturii. De ce nu au acceptat protestatarii invitația prefectului Ovidiu Frenț:

 

Zeci de bistrițeni au ieșit în stradă, astă-seară, pentru a-și manifesta dezamăgirea față de actuala conducere a țării și „pentru a susține Parchetul și DNA-ul contra PSD – ALDE care ne-au GAZAT!”, după cum s-au exprimat organizatorii. Printre participanți s-au numărat și câțiva tineri care s-au declarat dezamăgiți, hotărâți să-și spună părerea și să conteze în societatea civilă din Bistrița.

Vrem pur și simplu să facem parte din această mișcare, vrem să ne spunem părerea și vrem ca atunci când vom fi adulți să nu ni se întâmple asemenea aberații… Pe mine personal mă deranjează că am aproape 18 ani din care am reușit să stau lângă mama mea doar 7…! Din cauză că nu a avut o grămadă de drepturi, nu a fost ascultată, așa că a fost nevoită să lucreze în Italia de când aveam eu 7 ani… Pentru că țara asta nu ne oferă lucrurile pe care noi le-am merita, degeaba avem dreptul la liberă exprimare dacă nu te ascultă nimeni… Trăim, de fapt, într-un comunism învelit frumos în ceea ce numim democrație… Nu suport așa ceva! Nu vreau să mai ies pe stradă și să văd oameni care susțin pe cineva doar pentru că au primit un pachet de făină… Eu aș vrea să pot munci aici, să mă dezvolt aici, să nu fie nevoie să-mi distrug familia…”, a mărturisit Leona pentru Bistrițeanul.ro…

Dora a ieșit astă-seară în stradă împinsă de dezgustul că „un om nu are atâta demnitate încât să-și accepte greșelile… La Dragnea mă refer… E inadmisibil să adopte legi așa peste noapte, pentru simplu fapt că vrea să scape de închisoare el și gașca lui… Lucrez de la 16 ani, și să știți că mi-a fost destul de greu și cu școala și cu munca, doar ca să-mi permit anumite lucruri care nu intră în categoria „fițe”, ci sunt doar niște necesități… E foarte trist… Ar trebui să fie mai mulți tineri aici în stradă, să-și expună punctul de vedere. Pentru că noi urmează să trăim aici mulți ani de-acum încolo. Și dacă noi nu alegem să schimbăm ceva… atunci cine? Este important ca tinerii să fie aici pentru viața lor din viitor… Mi se pare că își bat joc de noi pe față. Fără nicio remușcare…

Florin Ioan Bojor, prezent și el în stradă, a explicat pentru Bistrițeanul.ro de ce nu a aceptat invitația prefectului Ovidiu Frenț la dialog, în biroul său: „Ne-au contactat pe mail și la telefon, în urma cererii depuse și în urma invitației la dialog și le-am răspuns încă de ieri – că noi suntem simpli cetățeni: nu suntem șefi de partide, nu reprezentăm asociații, nu avem niciun mandat din partea unei comunități să dialogăm cu domnia sa. De aceea l-am chemat să dialogheze dumnealui cu noi într-o adunare publică, democratică și civilizată cum am demonstrat deja că suntem capabili să desfășurăm…”, a precizat profesorul Florin Ioan Bojor.

[arve url=”https://youtu.be/ffKo16pu8t0″ /]

Un alt protestatar prezent în stradă a mărturisit că îl deranjează starea actuală a vieții tuturor: „Trăim într-o mare minciună. Viața nu este mai bună, prețurile cresc într-una și mi se pare halucinant felul în care se risipește banul public… Și eu ca antreprenor contribui cu sume enorm de mari în fiecare lună, așa că îmi doresc să se facă lucruri serioase și utile semenilor noștri, pentru că nu e în regulă ca noi să risipim banii pe aberații…  Și angajații mei m-au întrebat de ce ies în stradă… Ies pentru viitorul copiilor mei, pentru că nu-mi doresc să plece, și nu știu dacă-i pot ține aici… Pentru că ei au văzut Europa și Asia, au văzut că peste tot în lume banii cinstiți se câștigă muncind, nu prin șmecherii sau contracte supra-dimensionate…!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.