3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

FOTO/VIDEO – Mihail, punctul culminant și răscolitor în fascinanta Poveste a Vinului

A fost punctul culminant și cireașa de pe tortul unei povești fantastice: Povestea vinului în pasajele Bistriței. A sclipit printre crengile copacilor din parc inclusiv o lună plină și fantomatică. A fost un concert răscolitor cu Mihail Sandu, artistul din Basarabia care a absolvit Universitatea de Arte și Design din Cluj și care a cântat în celebrul concert de Crăciun la Vatican.

A fost lună plină, ieri seară, la Bistrița și un răscolitor concert susținut de Mihail… Prilej de reverii, nostalgii citadine, admirații mărunte și amintiri cu Dostoievki… 

Atmosfera în preajma Turnului Dogarilor, s-a încălzit treptat. Recitalul foarte reușit susținut de Mara Halunga i-a cucerit definitiv inclusiv pe copii. S-au adunat în fața scenei, dansând și înveselind atmosfera. 

Punctul culminant și cel mai așteptat al programului – concertul susținut de Mihail.

Sute de bistrițeni s-au adunat pe platoul din spatele Turnului Dogarilor. Cocoțați pe zid sau tolăniți pe baloții de paie, și-au savurat paharele de vin și cheful de povești. 

Mihail Sandu este originar din Basarabia. A ajuns în Cluj ca student al Universităţii de Artă şi Design, pe care a și absolvit-o. Este pasionat totodată de pictură și fotografie.

Mihail a fost și unul dintre invitații concertului anual de Crăciun de la Vatican, în 2018. Evenimentul a găzduit, de-a lungul anilor, artiști precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones și Lauryn Hill.

Mihail Sandu a studiat timp de șapte ani pianul. A învățat să cânte și la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deși i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective în Chișinău.

I s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare.

Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor. A câștigat o bursă în Polonia, la Cracovia, unde și-a continuat studiile în design grafic și fotografie.

Așa s-a născut proiectul „I had a dream” ce i-a avut ca protagoniști pe diverși oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj

Chitara l-a însoțit peste tot. La fel și muzica. Primul său single s-a numit „Dans nocturn”. A devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop. Piesa a fost desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016. Are până în momentul de față peste 83 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Influențele indie-alternative din creațiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”. Piesa a reprezentat primul pas spre „reinventarea” artistului, vizibilă în următorul single – „Who You Are”. 

Nu ratați astăzi, duminică, 22 august, la Povestea Vinului în pasajele Bistriței

  • 16.00 Tururi ghidate tematice prin pasaj, din oră în oră, realizate de ghizi profesioniști și voluntari. Plecarea se face din Parcul Central, zona Turnului Dogarilor (zona 5)
  • 16.00 – 21.00 ateliere meșteșugărești ale breslașilor (fierar, cojocar, țesător, tâmplar, pictor, dogar, restaurator), în zonele 2 și 3
  • 16.00 – 19.00 Muzică ambientală în zona 5
  • 16.00 – 23.30 Degustări de vin și produse locale în zona Arcadelor (zona 1)
  • 16.00 – 21.00 Activități pentru copii (zonele 1 și 5)
  • 18.00 – 21.00 Muzica stradală & pictură (zona 4)
  • 19.00 – 20.00 Performance artistic Puzzle Band (zona 5)
  • 21.45 – 23:30 Proiecție de film „Train de vie” (Radu Mihăileanu)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...