6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Mii de lei – recompensă pentru elevii de 10 din Bistriţa! „Să faceţi şi politică!”

Pentru efortul şi performanţa deosebită din anul şcolar trecut, cinci elevi de 10 au primit mii de lei drept recompensă, astăzi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Consiliul Judeţean.

Irina Ciubucă şi Maya Alexandra Staicu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, dar şi Daria Anamaria Marian de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Bistrița au primit astăzi câte 1000 de lei pentru că au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

Au fost premiaţi cu câte 3.000 de lei şi Ilinca Elena Sava de la Colegiul „Andrei Mureșanu” şi Ștefan Cristian Borodi de la Colegiul „Liviu Rebreanu” pentru media 10 la Bacalaureat.

Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a precizat că practic se implementează Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, în 2019.

Gratitudine, recunoştinţă şi admiraţie

Am ales în mod simbolic această zi, când începe un nou an școlar, ca un imbold pentru toți ceilalţi elevi. Să demonstrăm că se poate, că munca unor elevi de zi cu zi, de oră cu oră, de teme foarte conştiincios făcute – pot să te aducă în pragul acestui rezultat. Nicio virgulă omisă, nicio socoteală greșită, nicio neglijență, adică 10. Am invitat și directorii școlilor. Nu întâmplător, acești copii vin din cele mai bune școli gimnaziale respectiv licee pe care le avem. Vrem ca pentru toți elevii care au început astăzi școala să fiți exemple demne de urmat…”, a mai spus Camelia Tabără.

Vreau să-mi exprim gratitudinea, recunoştinţa şi admiraţia pentru că este într-adevăr un lucru deosebit. Nu ştiu cum aţi reuşit, mai ales elevii de liceu, pentru că în liceu intervine adolescenţa cu tot felul de emoţii şi problem personale… Cu atât mai mult vă apreciez: aveţi un echilibru interior foarte puternic, tărie de character dar şi o capacitate intelectuală deosebită…”, a remarcat şi prefectul Ovidiu Frenţ.

„Încercaţi să faceţi şi politică…!”

Vă felicit pentru performanțele voastre care nu sunt de ici, de colo… Ele vin în urma unei munci susținute. Felicitări vouă, dascălilor și părinților voștri care s-au îngrijit să aveţi condiţiile necesare pentru a putea face performanţă. Sunt foarte mândru de voi şi mă bucur că Guvernul României a găsit resursele necesare pentru a stimula performanța…”, a precizat şi Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean.

Radu Moldovan a amintit şi de cele câteva sute de premii pe care la acordă anual Consiliul Judeţean şi le-a lansat chiar şi o invitaţie absolvenţilor de 10:

Ar fi ideal ca măcar pe unul sau chiar pe voi toţi să vă vedem peste un timp în jurul acestei mese. Sper să vă întoarceţi acasă, după ce vă veţi completa studiile într-o parte sau în alta. Şi să încercaţi să faceţi şi politică. Pentru că viaţa comunităţii este influenţată de cei 31 de consilieri care stau de obicei pe scaunele acestea…

[arve url=”https://youtu.be/o2sIll5wJME” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: