8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Calul atârnat viu, în atenția poliției! Reprezentanții Parcului spun că nu e primul caz:

Un video cu un cal viu ce urmeaază să fie momeală pentru urși, a împânzit internetul și oripilat internauții. Poliția bistrițeană s-a autosesizat în acest caz. Reprezentanți ai Parcului Național spun că nu e primul caz de acest gen:

Un ONG a făcut public un video în care un bărbat leagă un cal de un copac. Animalul, bolnav fiind, urma să fie folosit ca momeală pentru urși.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti aici:

VIDEO – GROAZNIC! Cal viu, legat de copac, drept momeală pentru urși!

Așa cum scris și în comentariile de la postarea celor de la Agent Green, astfel de practici sunt des întâlnite. Au mai fost cazuri chiar și în Parcul Național Munții Rodnei.

Au mai fost astfel de cazuri. NU e primul, din păcate. De fiecare dată am anunțat și Garda de Mediu, și Direcția Veterinară și Garda Forestieră, etc. Primii care ar trebui să ia măsuri sunt cei de la fondurile de vânătoare. Din păcate se practică astfel de metode pentru a atrage urșii, cu animale sau cu zahăr, ciocolată. Nu e o practică legală. Nu e voia așa ceva. Dar din păcate se întâmplă” a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Muntean Ioan, șeful pazei Parcului.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să ia legătura și cu reprezentanții Aociației de Vânătoare Montană Coșbuc, însă nu au putut fi contactați.

Polițiștii bistrițeni au anunțat că s-au autosesizat în acest caz, în urma difuzării imaginilor.

În urma vizualizării imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud împreună cu cei ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au autosesizat și au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea și schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor. De asemenea, au fost sesizate pentru efectuarea de verificări de specialitate Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Garda Forestieră. Polițiștii au identificat persoanele implicate și efectuează în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale” anunță reprezentanții IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.