20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

VIDEO: Noul mamograf de ultimă generație din Policlinica Bistrița, funcțional inclusiv pentru bărbați. Cât costă mamografiile, cum se fac programările

Dr. Carmen Salvan de la Policlinica Bistrița a prezentat în emisiunea „Medicină pe limba ta” noul serviciu al instituției. Aici funcționează de câteva zile un mamograf de ultimă generație care va permite, în viitor, inclusiv recoltarea de biopsii.

Aparatul ne permite să efectuăm mamografii de calitate, atât 2D, cât și prin tomosinteză – oferind un plus în diagnosticare, în cazurile speciale.

Tomosinteza reprezintă o scanare foarte detaliată a sânului: un echivalent al tomografiei. Are posibilitatea de post-procesare pe stațiile noastre de lucru, dar ne oferă totodată și detalii suplimentare, mult mai fidele. În viitor, cu ajutorul acestuia se vor putea face inclusiv biopsii”, a explicat dr. Carmen Salvan.

Aceasta a vorbit despre echipa tânără de specialiști din laboratorul de radiologie al Policlinicii Bistrița, dar și despre performanțele noului mamograf.

Rezoluția este mult mai bună. E greșit să spunem că este vorba de o examinare dureroasă, însă examinarea se face prin compresiunea sânului. Poate să apară un grad de disconfort. Dar dacă explicăm de la început ce urmează, nu e o durere care să nu fie ușor de tolerat”, a mai spus dr. Carmen Salvan.

Există trei variante prin care un pacient se poate programa în Policlinică, pentru a beneficia de serviciile noului mamograf. Se pot face programări fie la recepția policlinii, fie telefonic, fie online.

Este nevoie de o recomandare de la medicul specialist sau medicul de familie.

Sunt patru tipuri de tarife, în funcție de tipurile de mamografie. De pildă, o mamografie standard bilaterală costă 250 lei, în timp ce una unilaterală este 150. Mamografia cu tomosinteză bilaterală costă 500 de lei. 

În cel mai scurt timp posibil, mamografiile vor fi și decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Noutatea acestui serviciu medical este faptul că se adresează inclusiv bărbaților, a mai explicat dr. Carmen Salvan.

Alte detalii referitoare la mamograful de ultimă generație puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:  

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!