28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună

Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.

În weekend, localnicii din satul Cușma erau anunțați prin RoAlert, despre faptul că micuța lor comunitate este amenințată de urs. Situația nu este însă una nouă, sălbăticiunile terorizându-i de mai bine de o lună.

Urșii le-au distrus pomii și culturile și le-au omorât animalele. 9 porci și două vaci au fost omorâte de urși, oamenilor fiindu-le compromisă inclusiv masa de Crăciun, pentru care creșteau porcii.

Animalele au ajuns chiar să se plimbe nestingheriți pe ulițele satului, localnicii dând nas în nas cu urșii chiar și când își duc copiii la școală.

„Un urs care dă târcoale seară de seară gospodăriilor din satul Cușma. A coborât la marginea satului și a omorât vaci, porci. Primăria a convocat comisiile pentru a veni evalua și stabili pagubele. Sâmbătă dimineața pe la 5:00 a fost luat un porc de 150 de kilograme dintr-o gospodărie, din coteț, și a fost târât cam 200 de metri în spatele casei. Este vorba despre un urs mare. Se pare că seară de seară avem câte un eveniment de acest gen, în aceeași localitate”, a declarat primarul comunei Livezile, Traian Simionca.

Primarul comunei spune că o să încerce să pună la punct o campanie de donare, pentru a-i ajuta pe cei cărora ursul le-a omorât animalele.

Pentru ca ursul să poată fi recoltat, autoritățile județene așteaptă o autorizație, care trebuie să vină tocmai de la București.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...