FOTO/VIDEO: O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

FOTO/VIDEO:  O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

Prieteni şi admiratori au umplut ieri una dintre sălile Muzeului Judeţean: într-o atmosferă caldă şi intimă, Ottilia Cormoş şi-a inaugurat prima expoziţie personală într-un muzeu. Scriitorul Alexandru Uiuiu a prezentat publicului romanul „Agentul de vânzări”, pe a cărui copertă apare tot o pictură a artistei.

Ottilia Cormoş este un artist plastic în care vocaţia a erupt târziu, dar cu o forţă excepţională şi cu autenticitate. Nelăsând fisuri formale sau de conţinut, nelăsându-se purtată de modă, de tendinţe, de curente şi interese, ea a reuşit să se exprime plenar şi cuceritor. Pe poarta succesului ea a pătruns în paşi de dans, cu mers legănat şi elegant, ca şi cel care este sigur de sine, pentru că nu se minte şi nu încearcă să păcălească…”, a subliniat scriitorul Alexandru Uiuiu.

Acesta a povestit celor prezenţi şi cum a ajuns un tablou al Ottiliei Cormoş copertă pentru recentul său roman – Agentul de vânzări.

Referindu-se la succesul Ottiliei Cormoş, binecunoscută în Anglia, Brazilia sau Germania – Alexandru Uiuiu a remarcat că este vorba despre un lung drum de succes.

Pentru că este natural şi se desfăşoară fără încrâncenare şi înverşunare, avându-şi originile în vocaţie. Oricât de mult, de greu, de complex lucrezi – dacă lucrezi din vocaţie munca nu te oboseşte, ci te construieşte şi te face plăcut celor ce le-o dăruieşti…” , a mai spus Alexandru Uiuiu.

Tehnica Ottiliei Cormoş este una rară şi extrem de bine pliată pe temele lucrărilor. Pentru Ferestrele viselor pictura multistratificată pe sticlă poate crea câmpurile de profunzime vizuală care să îl instaleze pe privitor la capătul unui tunel cromatic care conduce spre alte lumi…” , a subliniat scriitorul.

Despre picturile Ottiliei Cormoş criticul de artă Roxana Bărbulescu scria că ne propun o dimensiune inedită. O dimensiune în care „se prefigurează o nouă percepţie a palpabilului şi a senzaţiei. Suntem invitaţi într-un univers în care vraja este caligrafiată şi umplută de culoare, în care ne simţim liberi de orice constrângeri şi în care putem să ne detaşăm de cotidian, ascultând muzica formelor…

„Ottilia  Cormoş reînvie în lucrările sale atributele picturii pe sticlă, utilizându-le cu măiestria şi migala unui miniaturist”, a mai remarcat Roxana Bărbulescu. Criticul intuieşte şi „lumea de poveste în care bucuria, feminitatea, frumosul, optimismul capătă forme picturale prin intermediul diverselor motive… Personaje feminine delicate, desprinse parcă din basme, animale şi elemente florale, fructe cu valori simbolice vin să întregească mirajul acestei lumi magice…”

RECORD în etilotest: Rupt de beat, a lovit două mașini parcate pe o străduță ianuarie 28, 2020 - S-a înregistrat un record, pe 2020, la alcoolemie. Din fericire, șoferul turmentat a avariat doar mașini parcate. AFLĂ cât a indicat etilotestul.
VIDEO: Bistrița Năsăud, locul I pe țară la arme letale deținute ilegal ianuarie 28, 2020 - În anul 2019, în județul Bistrița-Năsăud, nu au fost înregistrate evenimente grave săvârșite cu arme, materii explozive ori substanțe periculoase. Totuși, județul nostru se află pe locul I, în țară, la arme letale deținute ilegal. A crescut în județ spălarea de bani, dar a scăzut evaziunea fiscală. AFLĂ detalii:
UDMR, cel mai afectat partid de alegerea primarilor în două tururi. Ce se poate întâmpla în Bistrița-Năsăud ianuarie 28, 2020 - UDMR ar putea pierde între 15 şi 20 % dintre primarii pe care formaţiunea îi are în prezent, în cazul în alegerii primarilor în două tururi de scrutin, arată calculele făcute de partid şi prezentate sâmbătă în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali care a avut loc la Cluj. Cum stau lucrurile în Bistrița-Năsăud:
FOTO/VIDEO: Ai cerut-o și acum căutați verighete?! La ATLANTIS GOLD aveți de ales dintre sute de modele ianuarie 28, 2020 - Când credeai că ai scăpat de ce a fost mai greu, cererea în căsătorie, urmează adevărata provocare! Să găsești verighetele de care să nu vă plictisiți toată viața și privindu-le pe degete să vă amintească de povestea voastră de iubire. Să fie speciale, unice, să fie pe gustul amândorura. E simplu dacă ai de unde alege. Tocmai de asta vă sfătuim atunci când vă cautați inelele pereche să treceți și pe la bijuteria ATLANTIS GOLD din B1 Shopping City, de la ieșirea din Bistrița spre Unirea. Aveți de ales dintre sute de modele și e practic imposibil să nu găsiți ceva pe gustul vostru.
BISTRIȚA: Riscă să stea o lună după gratii, după ce s-au bătut în plină stradă! ianuarie 28, 2020 - E vorba de șapte bărbați, printre care și minori, care s-au certat în plină stradă. Apoi au devenit agresivi și s-au răzbunat chiar și pe luneta unui autoturism. Acum, cinci dintre ei, sunt reținuți de polițiști.
A fost găsită persoana care și-a pierdut banii, azi dimineață, la Trezorerie ianuarie 28, 2020 - În această dimineaţă, o femeie a găsit pe scările Trezoreriei Bistrița o importantă sumă de bani. Femeia a dat dovadă de simț civic, predând banii subofiţerului jandarm care asigură paza la acest obiectiv.
VIDEO: Bistrițenii, tot mai violenți! Polițiștii au avut peste 2300 de cazuri de infracțiuni contra persoanei ianuarie 28, 2020 - Polițiștii bistrițeni și-au prezentat raportul de activitate pe 2019. Conform acestora, bistrițenii sunt tot mai violenți. Au avut de intervenit la peste 2300 de infracțiuni contra persoanei. Și au întocmit zeci de ordine provizorii de protecție, lunar.
Se caută manager pentru coordonarea activității noului Centru Comercial FilExpo din Bistrița! ianuarie 28, 2020 - Ești manager cu experiență în domeniul Retail?! Atunci noul Centru Comercial din zona de sud a Bistriței poate fi locul de muncă ideal pentru tine! Tot ce trebuie să faci este să trimiți un CV la adresa filexpo_contact@yahoo.com. Se oferă salariu motivant!
VIDEO: Război între președintele CJ și consilieri, înainte de prima ședință! Motivul: Împărțirea banilor la primării ianuarie 28, 2020 - Consilierii județeni liberali l-au acuzat ieri, în mediul online, pe președintele CJ BN, că împarte mai mulți bani primăriilor PSD-iste. Moldovan a explicat că a încercat doar echilibrarea bugetelor, pentru că Guvernul a împărțit mai mulți bani primăriilor PNL-iste. ”În 2020 am revenit la practicile PDL-iste din 2005” a declarat acesta.
VIDEO – Radu Moldovan: Am tăcut, dar nu mai pot! Noul Guvern condamnă românii la moarte! ianuarie 28, 2020 - Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud a răbufnit azi, în cadrul unei conferințe. Acesta a explicat că a tăcut 7 ani, și nu a făcut politică, dar nu mai poate. ”Guvernul nu asigură salarii și hrană, condamnă românii la moarte și face jocuri murdare de culise!”. AFLĂ despre ce e vorba:
Jumătate din județ, sub cod galben de ninsori și viscol ianuarie 28, 2020 - ANM a emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol, în zona muntoasă, pentru 26 de județe. Printre ele se numără și Bistrița-Năsăud, fiind vizat jumătate din județ.
Care ați pierdut o sumă mare de bani pe scările Trezoreriei Bistrița? ianuarie 28, 2020 - O sumă importantă de bani a fost găsită în această dimineață pe scările Trezoreriei Bistrița. Jandarmeria caută acum persoana care era pe punctul să-și plătească scump neatenția. 
VIDEO: Se modernizează 15 km de drum județean ce leagă Nușeni de alte localități! Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni ianuarie 28, 2020 - Două contracte de peste 20 milioane de lei, semnate azi la Consiliul Județean. Se modernizează 15 km de drumuri județene, ce leagă Nușeni de alte localități. ”Prima centură a Becleanului trece prin Nușeni” a spus râzând primarul comunei.
Hyundai Motorsport a triumfat în Raliul Monte-Carlo ianuarie 28, 2020 - Hyundai Motorsport a început sezonul 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu o victorie.
Un psiholog din Bistrița, către ministrul Sănătății: „Ministerul să își facă datoria față de această categorie de pacienți!” ianuarie 28, 2020 - Gafă de proporții a ministrului Sănătății, Victor Costache. Acesta a declarat recent că „există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede”. Ministrul își închipuie că „datorită acestui fenomen tipic României, a plecărilor persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”. Un psiholog din Bistrița îi servește o lecție: