-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

FOTO/VIDEO: O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare

Prieteni şi admiratori au umplut ieri una dintre sălile Muzeului Judeţean: într-o atmosferă caldă şi intimă, Ottilia Cormoş şi-a inaugurat prima expoziţie personală într-un muzeu. Scriitorul Alexandru Uiuiu a prezentat publicului romanul „Agentul de vânzări”, pe a cărui copertă apare tot o pictură a artistei.

Ottilia Cormoş este un artist plastic în care vocaţia a erupt târziu, dar cu o forţă excepţională şi cu autenticitate. Nelăsând fisuri formale sau de conţinut, nelăsându-se purtată de modă, de tendinţe, de curente şi interese, ea a reuşit să se exprime plenar şi cuceritor. Pe poarta succesului ea a pătruns în paşi de dans, cu mers legănat şi elegant, ca şi cel care este sigur de sine, pentru că nu se minte şi nu încearcă să păcălească…”, a subliniat scriitorul Alexandru Uiuiu.

Acesta a povestit celor prezenţi şi cum a ajuns un tablou al Ottiliei Cormoş copertă pentru recentul său roman – Agentul de vânzări.

[arve url=”https://youtu.be/RyD1bx1Wvd0″ /]

Referindu-se la succesul Ottiliei Cormoş, binecunoscută în Anglia, Brazilia sau Germania – Alexandru Uiuiu a remarcat că este vorba despre un lung drum de succes.

Pentru că este natural şi se desfăşoară fără încrâncenare şi înverşunare, avându-şi originile în vocaţie. Oricât de mult, de greu, de complex lucrezi – dacă lucrezi din vocaţie munca nu te oboseşte, ci te construieşte şi te face plăcut celor ce le-o dăruieşti…” , a mai spus Alexandru Uiuiu.

Tehnica Ottiliei Cormoş este una rară şi extrem de bine pliată pe temele lucrărilor. Pentru Ferestrele viselor pictura multistratificată pe sticlă poate crea câmpurile de profunzime vizuală care să îl instaleze pe privitor la capătul unui tunel cromatic care conduce spre alte lumi…” , a subliniat scriitorul.

Despre picturile Ottiliei Cormoş criticul de artă Roxana Bărbulescu scria că ne propun o dimensiune inedită. O dimensiune în care „se prefigurează o nouă percepţie a palpabilului şi a senzaţiei. Suntem invitaţi într-un univers în care vraja este caligrafiată şi umplută de culoare, în care ne simţim liberi de orice constrângeri şi în care putem să ne detaşăm de cotidian, ascultând muzica formelor…

„Ottilia  Cormoş reînvie în lucrările sale atributele picturii pe sticlă, utilizându-le cu măiestria şi migala unui miniaturist”, a mai remarcat Roxana Bărbulescu. Criticul intuieşte şi „lumea de poveste în care bucuria, feminitatea, frumosul, optimismul capătă forme picturale prin intermediul diverselor motive… Personaje feminine delicate, desprinse parcă din basme, animale şi elemente florale, fructe cu valori simbolice vin să întregească mirajul acestei lumi magice…”

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...