7.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Tehnologie de vârf la secția Neurochirurgie a Spitalului Județean!

Operațiile pe creier vor fi de acum „floare la ureche”, la Spitalul Județean, datorită NEURONAVIGAȚIEI. Această tehnologie de vârf ghidează medicul prin creierul pacientului. Este utilă mai ales în cazul tumorilor din zone profunde ale creierului.

Doresc performanță la Spitalul Județean Bistrița! Așa că atât conducerea spitalului cât și autoritățile județene și naționale se implică în investirea în acest domeniu.

Se investește în oameni, care nu doar că fac minuni în sălile de operație, dar sunt și niște oameni modești. Puteți să vedeți modestia a doi neurochirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență în video de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/3004645853094119/” /]

Ieri, tot la secția de neurochirurgie a ajuns și NEURONAVIGAȚIA! O tehnologie de vârf care răspunde tendințelor actuale ale chirurgiei minim-invazive. Este un adevărat GPS care ghidează medicul neurochirurg, ajutând la reușita operației. Este cu atât mai util în cazul tumorilor aflate în zone profunde ale creierului sau greu accesibile.

Neuronavigația este un sistem computerizat care redă imagini 3D a structurilor cranio-cerebrale ale pacientului. Instrumentele folosesc niște senzori și camere de filmat, încât medicul știe în fiecare moment unde este vârful fiecăruia, navigând practic prin creierul pacientului, în timp real.

Mai mult, cu ajutorul său și instrumentele nenavigabile devin navigabile.

Ce e și mai fascinant la această neuronavigație este faptul că poți să faci biopsii din tumori, prin abord minim invaziv, dar și „planning preoperator”. Adică, să stabilești dinainte întreaga operație, pe baza unor investigații neuroimagistice.

Tumorile craniene se pot extirpa cu precizie micrometrică. Cu ajutorul neuronavigației, ai siguranța că tumora a fost scoasă în întregime, se reduce riscul leziunilor asupra creierului viabil, ce ar putea surveni în timpul operației, ceea ce favorizează și o recuperare mai rapidă a pacienților. Beneficiile pentru aceștia sunt majore, evitându-se și lezarea unor structuri importante sau arii vitale din creier, ca de exemplu aria motorie sau centrul vorbirii. Prin întreaga logistică: neuronavigația, ecograful, microscopul operator, aspiratorul ultrasonic, high speed drill-ul, secția noastră de neurochirurgie și Spitalul Județean, se ridică la performanțe de nivel european”, a explicat medicul specialist neurochirurg Andrei Farcaș-Rotariu de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Avem încă o  investiție în sănătate realizată de Consiliul Județean Bistrița Năsăud, împreună cu Ministerul Sănătății, în valoare de 1.200.000 lei ( 252.021 euro), cu ajutorul căreia echipa de medici specialiști va salva vieți! Ca de fiecare dată, felicit întreaga echipă de la Spitalul Județean și vă asigur că voi fi în continuare alături de voi. Performanța-n sănătate înseamnă și o comunitate puternică!”, a scris Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: