11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO/VIDEO: O măsură inedită, la Tiha Bârgăului! Ce primesc localnicii care își plătesc la timp impozitele

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, Vasile Șut, primarul din Tiha Bârgăului, a vorbit despre nevoile oamenilor din zonă. Una dintre ele este și lemnul de foc.

O problemă a localnicilor este și lemnul de foc. Nefiind în zonă rețea de gaz, majoritatea oamenilor se încălzesc cu lemne de foc. Primăria are în proprietate 9.000 de hectare de pădure. Însă dintre acestea, doar 70% reprezintă rășinoase, iar 30% – foioase și lemn de fag, preferate de mulți pentru încălzire. 

Primarul Vasile Șut a explicat la Bistrițeanul.ro că anul trecut, prin Ocolul Silvic, în zonă s-a construit un depozit de lemn de foc. Toată lumea își ia lemnul dintr-un singur loc.

Depozitul de lemne s-a realizat în Mureșenii Bârgăului, în zona Blaju. Primarul Vasile Șut a găsit și o inedită metodă de a-și stimula concetățenii.

Cei care și-au plătit impozitul integral până la 31 martie, cum a fost anul trecut, au primit 4 metri de lemn de fag și 2 de rășinos… Cei care și-au plătit impozitul mai târziu au primit 3 metri de fag și 2 de rășinoase”, a explicat Varile Șut.

Se pare că măsura a fost pe placul oamenilor: foarte mulți au preferat să-și plătească în acest an mai repede taxele la stat. „Oamenii veneau, își plăteau impozitul, iar în luna următoare mergeau la depozit pentru a-și ridica lemnul. În acest an, din 15 martie, s-au sistat temporar cererile pentru lemn de foc, din cauza pandemiei. Însă de săptămâna viitoare procesul se va relua…”, a mai spus Vasile Șut.

Alte proiecte administrative din Tiha Bârgăului puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F3199264020108370%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...