21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO/VIDEO: Peste 6.000 de oameni și-au vărsat amarul, azi-noapte, într-un concert incendiar, alături de Paraziții

Atmosferă incendiară azi-noapte, în Pasul Tihuța, cu peste 6.000 de oameni care au sărit, au înjurat sănătos, și-au vărsat amarul și au cântat alături de Paraziții, la festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula! Distracția continuă și astăzi! Ce surprize ne rezervă ziua de duminică:

 

A fost o seară fantastică, ieri seară, pe Pășunea Rusu, acolo unde mii de oameni au asistat la concertele programate la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula. Seara a început cu Folk Comedy – cu Vasile Bancea, Sorin Borzoș și Claudiu Copaciu, nelipsiți de la fiecare ediție a festivalului și atât de pricepuți să vorbească cu spectatorii și să-i atragă ca-ntr-o vrajă, înspre o zonă muzicală considerată pe cale de dispariție:

[arve url=”https://youtu.be/Sp1_-S_BRnY” /]

O reală și minunată surpriză au fost tinerii de la S&A Band: Alexa Dragu și Silviu Murariu au impresionat publicul cu piesele alese și interpretate senzațional, dar și cu o atmosferă caldă, învăluitoare pe care au creat-o și  au întreținut-o excelent:

[arve url=”https://youtu.be/2d65XxJ1PEM” /]

Băieții de la Iarba Fiarelor – ca o gură de aer proaspăt grație lui Cristi Chiriac, Radu Zăgrean și Ion Burcușel – pentru prima oară la Festivalul Usturoiului, cu versurile și ritmurile lor tradiționale cu izul acela de percuție șamanică și folclorul difuz nu au uitat să le spună La mulți ani angajaților de la Ambulanță, prezenți la festival, cu atât mai mult cu cât Serviciul de Ambulanță a împlinit ieri exact 112 ani…

[arve url=”https://youtu.be/2j3Qi-_rrUA” /]

Hip-hopperii bistrițeni de la Mad House și-au văzut visul împlinit: au cântat în deschiderea celor de la Paraziții, fiind aplaudați de spectatorii prezenți și au realizat, la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula inclusiv un moment de improvizație în amintirea generației cu cheia la gât, recitând câteva versuri scrise chiar acolo.

Cireașa de pe tortul serii de sâmbătă – Paraziții… Peste 6.000 de oameni au țopăit, au urlat, au sărit pe ritmurile lui Freakadadisk, au înjurat sănătos, vărsându-și amarul și cântând alături de Paraziții…

[arve url=”https://youtu.be/eCirlzqsqgg” /]

Prima zi de festival s-a încheiat cu o petrecere retro, pe muzica unor DJ invitați din Cluj, care i-au ținut pe cei mai rezistenți petrecăreți în priză până spre zorii zilei.

Am remarcat, totodată, faptul că Poliția Rutieră s-a descurcat excelent și a gestionat admirabil mulțimile de oameni care s-au tot perindat prin zonă.

În mod surprinzător, în ciuda norilor care au tot dat târcoale pe deasupra platoului, ploaia a ocolit ieri Festivalul Usturoiului: au fost inclusiv situații în care la Hotel Castel Dracula ploua cu țârâita, în timp ce platoul festivalului era miraculos ferit și ocolit de ploaie…

O ceață densă, mefistofelică sau poate doar albicioasă învăluia la primele ore ale dimineții împrejurimile în Pasul Tihuța. Între timp a răsărit și soarele – dispus să zvânte tot ce o fi fost plouat peste noapte.

Așa că distracția continuă și duminică, după prânz. Cu muzică populară și rock:

Nu ratați surprizele pregătite de organizatori pentru duminică, 29 iulie

 Pe tot parcursul zilei:

* Târgul de produse tradiționale și meșteșugărești Produs în Bistrița-Năsăudpartener Produs de Cluj

* Show culinar Masters of Flames

* Jocuri și ateliere de creație pentru copii cu shevalet

* Ateliere de împletit părul și picturi pe față

* Concursuri, demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui

 La ceas de seară – Observații astronomice cu POV21

 Prin pădurișul Ținutului: Concurs de offroad – Cupa Dracula 2018, Rain 4×4 Bistrița

 Scenă

12:00 – Deschiderea programului

12:15 – 16:00 – Spectacol de muzică populară:

Tinere talente 

* Ansamblul Folcloric ,,Tihuța” Tiha Bârgăului

* Ansamblul Folcloric ,,Colibița” din Bistrița Bârgăului

* Marinela Clapău

* Virginia Linul

* Suzana și Daciana Vlad

* Marius Ciprian Pop

18:00 – Open Stage

Concert New Yersey – Bon Jovi Tribute Band

 

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula se află la a șasea ediție, fiind un proiect de promovare a potențialului turistic din zonă, organizat de „Turist în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură BN, Consiliul Județean BN, Primăriile Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului, Produs în Bistrița-Năsăud și Produs de Cluj.

Sponsorii care susțin organizarea ediției din acest an sunt: Neumarkt, Bistrițan – bucate adevărate, Amicii Building, Îndemânarea Construct, Crama Harșian, RCB Electro, printcenter.ro, Farel, Teraplast, Frasinul, AquaSPAclub, EUROCNC, Salix Bistrița, Tourmont King, Crama Jelna, Hotel Metropolis, Roser House Hotel Boutique, Suzuki și Open Consult.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...