1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO: Produse și bunătăți savuroase, de cumpărat la Festivalul Usturoiului! O premieră

Savuroase prăjituri de casă, roșii gigant, miere bio, mană sau ulei presat la rece – uimitoare și impresionante coronițe din usturoi și lavandă realizate de Euforia Floral Boutique, jucării creative construite manual, din lemn, răcoroase cupe de înghețată Aniela, brânzeturi de la poalele Munților Călimani – și nenumărate alte bunătăți vă așteaptă astăzi și mâine la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.

Este pentru prima oară când la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula se exploatează la maximum produsele originare în Bistrița-Năsăud și în Cluj, festivalul având la bază un concept inovator menit să aducă un plus de valoare zonei noastre.

Ediția din acest an, valorifică la maxim marca Produs în Bistrița-Năsăud, atât în materie de gastronomie, cât și de meșteșuguri / artă de inspirație tradițională, ambele categorii adaptate tematicii evenimentului.

Absolut toate ingredientele de bază ale bucătăriei, aduse la rang de artă de Masters of Flames – de la carne la produse de panificație – precum și vinurile sunt produse la noi în județ.

Este suficient să dați o raită pe la tarabele Festivalului Usturoiului, ca să vă convingeți de bogăția și savoarea produselor:

Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale, organizat de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” este dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali care își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație sau delicioasele produse gastronomice.

Găsiți aici savuroase prăjituri de casă, roșii gigant, miere bio, mană sau ulei presat la rece – uimitoare și impresionante coronițe din usturoi și lavandă realizate de Euforia Floral Boutique, jucării creative construite manual, din lemn, răcoroase cupe de înghețată Aniela, brânzeturi de la poalele Munților Călimani, de la stâna lui Creța, pantofiori de vară împletiți, lumânări confecționate manual și impresionante salbe încrustate cu figura regelui Mihai sau Carol I – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le găsiți de cumpărat pe tarabe la prețuri promoționale.

Absolut apetisante sunt și produsele Bistrițan care oferă publicului vițel la proțap, fripturi, tochitură sau îmbietoare ceaune de gulaș de oaie, porc sau vită – impecabil gătite de maeștri de la Master of Flames….

Membrilor Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud” li s-au alăturat și reprezentanți ai Asociației „Produs de Cluj” – partener al târgului, astfel încât oferta să fie completă și toată lumea – satisfăcută.

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula se află la a șasea ediție, fiind un proiect de promovare a potențialului turistic din zonă, organizat de „Turist în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură BN, Consiliul Județean BN, Primăriile Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului, Produs în Bistrița-Năsăud și Produs de Cluj.

Sponsorii care susțin organizarea ediției din acest an sunt: Neumarkt, Bistrițan – bucate adevărate, Amicii Building, Îndemânarea Construct, Crama Harșian, RCB Electro, printcenter.ro, Farel, Teraplast, Frasinul, AquaSPAclub, EUROCNC, Salix Bistrița, Tourmont King, Crama Jelna, Hotel Metropolis, Roser House Hotel Boutique, Suzuki și Open Consult.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.