16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

FOTO/VIDEO: Plouă cu șiroaie… Plouă în cafeaua uitată pe balcon… Poezia a pus stăpânire pe Bistrița

Poezia e la Bistrița: „Plouă pe asfalt, plouă pe țigle, plouă pe coroanele negre și rare… Mi-am luat cușma și pufoaica de maistru… Mi-a intrat apă în adidași…”

Versurile de mai sus, aparținând poetului Andrei Doboș – au deschis – în perfectă armonie cu vremea mohorâtă, melancolică și ploioasă de afară – lecturile poetice de vineri seara. În curtea Muzeului Județean a început astăzi Festivalul „Poezia e la Bistrița”.

[arve url=”https://youtu.be/RI5fvM1nGPo” /]

Festivalul de poezie și muzică „Poezia e la Bistrița” a ajuns la ediția a XII-a și a început astă-seară, la Muzeul Județean, cu vernisajul unor picturi de mari dimensiuni, amplasate ingenios, pe balustradele Muzeului Județean.

Autorul picturilor este Eugen Alupopanu, care le-a realizat în timpul unor concerte susținute la Sinagoga din Bistrița.

De atmosfera muzicală s-au ocupat Daniela Păcurar (soprană), Claudiu Hontilă (vioară) și Meda Nemeti (pian).

[arve url=”https://youtu.be/JEJVtfj6QCk” /]

Poeții care au lecturat astă-seară, pe scena din curtea muzeului au fost Andrei Doboș, Gabriela Feceoru, Florin Iaru, Olga Ștefan, Ion Mureșan și Florin Partene.

[arve url=”https://youtu.be/YJ738MX5eAA” /]

[arve url=”https://youtu.be/BB1lhl0WoZk” /]

[arve url=”https://youtu.be/oyKEJtDkP-o” /]

Mâine, sâmbătă, 17 octombrie 2020, de la ora 12.00 – Festivalul Poezia e la Bistrița continuă la Muzeu cu o întâlnire specială: prozatorul Bogdan-Alexandru Stănescu a fost invitat să dialogheze cu Nicoleta Munteanu de la Alecart și toți cei interesați de proza contemporană din România.

Tot mâine, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud, de la ora 17.30 – are loc un concert cameral susținut de Daniela Păcurar (soprană), Ștefan Pop (tenor), Meda Nemeți (pian).

Pe scena amplasată în curtea muzeului vor susține lecturi poetice autorii Monica Stoica, Alex Văsieș, Deniz Otay, Ioan Es Pop, Anastasia Fuioagă, Radu Vancu și Toni Chira. 

Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
Directorul Festivalului: Gavril Țărmure
Parteneri: Radio România Cultural, Alecart, Observator Cultural
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!