14.9 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

FOTO/VIDEO: Primul grup ”oficial” de refugiați a ajuns la Centrul Misionar din Sîngeorz

Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi a primit azi primul grup „oficial” de refugiați. E vorba de 20 de persoane, majoritatea mame cu copii.

Un grup de 20 de persoane, în mare parte femei și copii, dar și bărbați, au ajuns în această dupămasă în Sîngeorz Băi. E primul grup ”oficial” de refugiați, nu doar persoane aflate în tranzit.

Conform Propolitica.ro, grupul e sosit din Mămăiești, o comună aproape de Cernăuți.

Am plecat din Mămăiești, ăsta e comună aproape de Cernăuți, când a agresorul rus a intrat pe pământul Ucrainei. Eu am știut că vor să ne transforme țara în gubernie rusă, și am cunoscut de la bunicul cruzimile agresorului. Așa că am venit înspre graniță cu mașina noastră. Dar la 7 kilometri de graniță am rămas în așteptare, iar asta a durat mai bine de o zi și o noapte. După care am decis să mergem pe jos, iar acum suntem aici. Mulțumim mult tuturor fraților români care ne ajută. Ucraina noastră trăiește zile grele, noi, toți de acolo la fel. Îmi este teamă pentru părinții mei ce au rămas acolo, pentru prieteni și alți cunoscuți. Niciodată nu m-am gândit că vom ajunge să trăim așa ceva” a povestit un bărbat pentru propolitica.ro.


Încă nu se știe cât timp vor sta refugiații la Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi.

Autoritățile județene și locale prezente la fața locului au asigurat cele necesare privind cazarea, servirea mesei și necesarul de servicii medicale. Totodată, imigranții au fost informați, prin intermediul unui translator, în legătură cu locul unde se află, de ce condiții vor avea parte, dar și despre măsurile împotriva răspândirii infecției de COVID-19 care se află în vigoare în țara noastră. De asemenea, au fost asigurați că pe durata șederii lor în Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” vor avea parte de sprijinul instituțiilor locale și județene” a transmis Instituția Prefectului.

FOTO- Institutia prefectului/ Video – Propolitica.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...