20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

FOTO/VIDEO: S-au întors Șoimii Carpaților acasă! Dublă sărbătoare!

Astăzi a avut loc festivitatea de revenire acasă a Șoimilor Carpaților, care au slujit șase luni de zile în Afganistan. Cei dragi, oficialități locale și județene, dar și ministrul Apărării au fost prezenți la acest eveniment emoționant și încărcat de recunoștință pentru eroii noștri.

Bucurie mare astăzi, la ceremonia de „Bun venit acasă” a Șoimilor Carpaților. După ce au slujit în teatrul de operațiune din Afganistan, timp de șase luni, întregul detașament s-a întors acasă.

Autoritățile prezente au avut cuvinte de laudă la adresa șoimilor care și-au pus viața în joc pentru români.

Pentru contribuția adusă la ridicarea prestigiului armatei României, cu prilejul încheierii misiunii în teatrele de operațiune din Afganistan, locotenent colonel Orza Dan Valer  a primit emblema de onoare a Armatei României. S-au oferit și alte distincții pentru faptele făcute și s-a decorat drapelul de luptă.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a înmânat câte o floare celor 17 femei înrolate în armată, care activează în cadrul Brigăzii 81 mecanizată „General Grigore Bălan”.

După aproape șapte luni de misiune, iată-ne înapoi, în efectiv complet, acasă, la Bistrița, în prima zi de primăvară, cu cei dragi nouă! A fost dorința noastră, a tuturora, să ne întoarcem sănătoși acasă. Am reușit acest lucru împreună. Am trecut prin multe momente bune, și mai puțin bune, împreună, ca o familie. Familia Șoimilor. (…) Dragii mei șoimi, astăzi sărbătorim două evenimente: Ziua Batalionului, când împlinim 24 de ani de la înființare și întoarcerea din misiune. Ce sincronizare perfectă pentru noi. (…) A fost o misiune grea, pe care am dus-o la bun sfârșit, cu profesionalism și dedicație, ca o echipă. Vă ordon, din nou, să fiți mândri de ce ați realizat. Să nu uităm că noi, șoimii, am fost batalionul ales să reprezinte pe toți românii, peste mări și țări, în Afganistan, la 100 de ani de România”, au fost câteva din cuvintele locotenentului colonel Orza Dan Valer.

Fiecare persoană care a luat cuvântul a adus un omagiu celor căzuți în luptă: sublocotenenții Sfecheș și Filip, căzuți la datorie în Afganistan, în 2010.

[arve url=”https://youtu.be/O0uNrIAzt8o” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...