18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO/VIDEO: Singura colecție de reptile vii din țară, pentru prima dată la Bistrița!

Bihoreanul Florin Sîrbu, singurul colecționar de reptile vii din România, și-a adus animăluțele la Bistrița! Pentru prima dată! Peste 100 de exponate din mai bine de 80 de specii, au fost deja vizitate de micii și marii curioși. Reptilele sunt cumpărate din străinătate, iar unele pot ajunge la câteva mii de euro exponatul.

E singurul colecționar de reptile vii din țară. Are o impresionantă colecție de peste 100 de exponate din mai bine de 80 de specii. De la broscuțe otrăvitoare, la tarantule, șopârle și numeroase tipuri de șerpi.

”Le-am cumpărat de la târguri de reptile vii, din străinătate. În România nu există așa ceva. De fapt sunt singurul colecționar din țară. Prețul unei reptile începe de la câteva sute de euro și poate ajunge chiar la mii de euro. Din colecția mea, cea mai scumpă a fost mamba verde” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Florin Sîrbu.

Bihoreanul străbate țara în lung și-n lat, dar merge și peste graniță, cu animăluțele sale. La Bistrița, este pentru prima dată.

Nu am mai fost la Bistrița până acum.  Dar deja am avut foarte multă lume care a venit să vadă exponatele” a mai spus colecționarul.

Deși colecția sa este una dintre cele mai interesante și provocatoare, bihoreanul nu are probleme în a avea grijă de ele.

Nu e greu să ai grijă de ele. Fiind exemplare exotice, au nevoie de căldură. Așa că le fac temperatura care le place și le hrănesc. Fiecare are meniul său. Le îngrijesc pe fiecare în parte. Le iubesc pe toate la fel și nu aș putea să spun că am o reptilă favorită. Sunt ale mele și le iubesc pe toate” a explicat Florin Sîrbu.

Expoziția se află în incinta Complexului Muzeal Bistrița Năsăud și e deschisă zilnic între orele 10.00 – 18.00. Curioșii sunt așteptați să treacă pragul expoziției, iar pentru grupuri organizate, Florin nu doar că face reducere, dar și dă explicații profesioniste.

Mai multe despre expoziție puteți reciti aici:

Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu

[arve url=”https://youtu.be/o0cm90nM09w” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...