5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

FOTO/VIDEO SPECTACULOS: Zeci de berze își dau întâlnire, seara, la marginea unei păduri

Un fenomen cum rar ți-e dat să vezi are loc, aproape seară de seară, la marginea unei păduri. Zeci de berze vin din toate părțile și se așează pe un copac. Apoi încep să clămpănească, se ridică și fac rotocoale în zbor, ca apoi să se așeze din nou, pe crengile copacilor. Spectacolul e unul extraordinar!

La marginea unei păduri din Blăjeni, aproape seară de seară, are loc un spectacol nemaivăzut!

După ce se înserează, încep să apară, în zbor, berze. Câte una, sau grupuri de 7 – 10 odată, toate îndreptându-se spre un copac, din care clămpăne prima barză ce ajunge în zonă.

Apoi, încep să clămpăne în cor, și, din când în când, se ridică, fac rotocoale, ca apoi să se așeze din nou pe crengi.

Conform Wikipedia, acest tip de „socializare” se întâmplă în perioada de împerechere. Iar cuplurile care se formează, se desprind de grupul mare.

La fel și aici, la marginea pădurii, din grupul mare se desprinde, periodic, câte un grup de două sau patru berze, care merg pe un alt copac, la o mică distanță de cel mare.

Spectacolul ține toată noaptea, până când începe să răsară soarele. Atunci, toate berzele o iau înapoi spre cuiburile lor.

Eu nu am văzut niciodată așa ceva. Și din câte văd, sunt puii de anul acesta. Probabil că își fac perechile. Mi s-a părut foarte ciudat să văd zeci de berze într-un loc. În câte-o seară sunt mai multe, alteori mai puține. Dar de ordinul zecilor, oricum. Ce mi se pare și mai ciudat e că la o depărtare bunicică, stă în vârful unui copac o singură barză. Dar de câteva seri am tot văzut-o. Și tot singură”, ne-a povestit nenea Tofan, ce are plantația de afine din zonă.

Berzele sunt monogame, dar nu se împerechează pe viață.

Mai jos, câteva imagini foto și video din spectacolul berzelor:

[arve url=”https://youtu.be/2w6P0UH7jdo” /]

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...