18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

FOTO/VIDEO – TUPEU! Poneii din Podirei, furați cu stăpânii acasă. De ce nu pot hoții să vândă caii:

Weekendul ce tocmai a trecut, doi ponei au fost furați dintr-o curte din localitatea Podirei. Culmea, hoții au operat cu stăpânii acasă. Aceștia au intrat în curte chiar pe poarta principală… De ce nu pot să vândă hoții caii:

Un bistrițean care deține o casă și un adevărat rai pentru copiii cu dizabilități în localitatea Podirei a rămas în weekend fără doi dintre poneii pe care îi deținea.

Boleg și Bambiluc erau în familia Larionesi de 16 și respectiv 4 ani. Cei doi ponei au dispărut chiar din curtea casei, în timp ce proprietarii dormeau. Sfoara cu care erau aceștia legați a fost tăiată într-unul din cazuri, iar în celălalt a fost desfăcută carabina.

Având în vedere faptul că proprietatea era îngrădită cu gard din lemn și chiar gard electric în partea din spate, hoții nu s-au complicat și au intrat chiar pe poarta principală și au luat căluții în două nopți diferite, în timp ce proprietarii dormeau.

Cel mai bătrân dintre cai lucra cu copiii cu dizabilități de la Asociația Inocenți de mai bine de 6 ani. Eusebiu Andronesi spune că nu percepea nicio taxă celor care voiau să călărească poneii sau să se joace cu ei.

La propunerea de hipoterapie a celor de la Inocenți a răspuns pozitiv din prima, iar ulterior, după câțiva ani, când a văzut progresul unui copil diagnosticat cu autism care deja comunica dezinvolt, după anii petrecuți printre animalele din Podirei, a fost convins că trebuie să continue cu această activitate.

„Căluții relaționau foarte bine cu copiii. Primul furat dacă dormea și venea un copil și se urca pe el doar ridica capul să vadă ce se întâmplă. Dormea în continuare, nu se ridica, nimic. Celălalt nu avea nici el nicio problemă. Erau extrem de docili, sunt crescuți de noi. Copiii de la Inocenți veneau constant și cel puțin 4-5 ore pe zi le petreceau aici, la cai, la păuni, iepuri”, precizează Eusebiu Andronesi.

Valoare cailor nu este mare, unul având pe piață un preț de 500-600 de euro, iar celălalt de 900 de euro. Valoarea sentimentală însă este uriașă.

„Am ajutat la nașterea celui mai tânăr… iar pe celălalt l-am crescut practic noi. Sunt parte din familie”, mai spune bistrițeanul care încă speră ca cei doi cai să se întoarcă acasă.

Ironia sorții este că hoții nu vor putea să vândă legal caii, iar noii proprietari nu vor putea să îi înregistreze și nici măcar să îi ducă la veterinar. Asta pentru că cei doi cai au microcipuri și deja au fost dați în alertă națională. Toți medicii veterinari din țară vor vedea, pe baza microcipurilor, că cei doi cai au fost furați.

[arve url=”https://youtu.be/0vwZdIeB31M” /]

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!